+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler csere

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

Miért nem melegít a bojler? Gyakori problémák és megoldások

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

Nem fűt nem melegszik a bojler? Gyakori kérdések

 

Miért nem melegít miért nem fűt a bojlerAz otthoni melegvíz ellátásának egyik alapvető eszköze a bojler. Azonban előfordulhat, hogy időnként problémák merülnek fel, és a bojlerünk nem melegít megfelelően.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a leggyakoribb okokat és megoldásokat, amikor a bojler nem fűt, nincs melegvíz vagy más hibák jelentkeznek.

Bizonyára mindannyian találkoztunk már azzal a bosszantó helyzettel, amikor nincs meleg víz otthon. Ez a probléma nem csak kellemetlenséget okoz, de komolyan befolyásolhatja mindennapi tevékenységeinket. De ne aggódj, segítségedre leszek abban, hogy megoldást találjunk a problémádra!

1. Bojler nem fűt:

Az egyik leggyakoribb ok, hogy a bojler nem melegít, az a vízkő lerakódása a fűtőszálon vagy a bojler belsejében. A vízkő lerakódása akadályozza a hőátadást, ezért a bojler nem tudja megfelelően felmelegíteni a vizet. Ebben az esetben a bojler tisztítása vagy a vízkőtelenítés segíthet.

2. Nincs melegvíz:

Amikor a bojler nem ad melegvizet, az egyik lehetséges ok lehet a hőfokszabályzó hibája. A hőfokszabályzó felelős a víz hőmérsékletének szabályozásáért a bojlerben. Ha ez a komponens meghibásodik, akkor a bojler nem fog megfelelő hőmérsékletű vizet termelni.

A hőfokszabályzó feladata, hogy érzékelje a bojlerben lévő víz hőmérsékletét, és ennek megfelelően szabályozza a fűtőelem működését. Ha a hőfokszabályzó meghibásodik, akkor nem tudja pontosan érzékelni a víz hőmérsékletét, és ennek eredményeként nem fog megfelelő hőmérsékletű vizet előállítani.

3. Hajdu bojler nem fűt:

Amikor a Hajdú bojler nem fűt vagy nem melegít megfelelően, az ok lehet a fűtőszál hibája vagy a zárlat. A fűtőszál felelős a víz felmelegítéséért a bojlerben, és ha meghibásodik vagy zárlat keletkezik, akkor a bojler nem fog megfelelően működni.

A fűtőszál felmelegszik, és átadja a hőt a bojlerben lévő víznek. Ha a fűtőszál meghibásodik, akkor nem fog megfelelő hőt termelni, és ennek eredményeként a bojler nem fog meleg vizet szolgáltatni.

Egy másik lehetséges ok lehet a zárlat. Ha a fűtőszál zárlatos lesz, akkor az áram nem tud megfelelően áramolni a fűtőszálon, és ez befolyásolja a bojler működését. A zárlat lehet mechanikai sérülés vagy elektromos probléma következménye

4. Vízköves bojler jelei:

A vízkő lerakódása hosszú távon károsíthatja a bojlert. A vízkő lerakódása csökkenti a bojler hatékonyságát, és növeli az energiafogyasztást. A vízkő jelei közé tartozik a csapok és zuhanyfejek eldugulása, a melegvíz lassú folyása, a zajos működés és a bojler melegítési idejének megnövekedése. Ha ezeket a jeleket tapasztalod, akkor érdemes vízkőtelenítést végezni a bojleren.

Hajdu bojler hőkioldó visszakapcsolása ha nincs melegvíz5. Hőkorlátozó kiold:

A bojler hőkioldó, más néven hőkorlátozó, kulcsfontosságú szerepet tölt be a bojler életében. Amikor a bojler tartályában lévő víz túlmelegszik, például a bojler hőfokszabályzójának meghibásodása vagy más okok miatt, a hőkorlátozó beavatkozik, és lekapcsolja a fűtőrendszert.

Ezzel a beavatkozással megakadályozza, hogy a víz felforrjon és begőzösödjön, ami számos kockázatot rejt magában. A hőkorlátozó tehát egyfajta védelmi funkciót lát el, amely biztosítja a bojler és a felhasználó biztonságát.

A legtöbb bojlerben a hőkorlátozó reteszelési, azaz kioldási határa körülbelül 110 fok körül mozog. Amikor a víz hőmérséklete eléri ezt a szintet, a bojler hőkioldója aktiválódik, és végrehajtja a feladatát. Ezért rendkívül fontos, hogy a hőkioldó tökéletesen működjön, hogy ellássa balesetmegelőző funkcióját.

Fontos kiemelni, hogy a hőkioldó leoldásának egyetlen oka a tartósan magas üzemelési hőmérséklet vagy a karbantartási feladatok elhanyagolása. Ezért nagyon fontos, hogy figyelmet fordítsunk a bojlerünk állapotára.

Fontos megjegyezni, hogy a bojler javítása vagy karbantartása általában szakértelmet igényel. Ha nincs tapasztalatod vagy nem értesz a bojlerekhez, érdemes szakember segítségét kérni.

Hívj bármilyen Hajdú villanybojler hiba esetén – Családi bojler szerelő vállalkozásunk a segítségedre siet

Szeretnénk felhívni a figyelmed, hogy családi vállalkozásunk készen áll arra, hogy segítséget nyújtson bármilyen Hajdú villanybojler meghibásodás esetén. Ügyfeleink számára fontos, hogy a bojlerük megbízhatóan működjön, és ha probléma merül fel, mi itt vagyunk, hogy segítsünk.

Ügyfélszolgálatunk elérhető a hét minden napján, így bármikor felveheted velünk a kapcsolatot, ha problémád van a Hajdú villanybojlereddel. Legyen szó fűtési problémáról, melegvíz hiányáról vagy bármilyen más meghibásodásról, mi azonnal reagálunk és segítünk megoldást találni.

Családi vállalkozásunkban kiemelkedően fontosnak tartjuk az ügyfelek elégedettségét. Szakértő csapatunk tapasztalt bojler szerelő szakemberekből áll, akik rendelkeznek a szükséges tudással és tapasztalattal a Hajdú villanybojlerek javításához és karbantartásához.

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján