+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler szerelés

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

Hajdu bojler vízkőtelenítés: Hatékony megoldás a fogyasztás csökkentésére

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

Honnan tudom hogy vízköves a bojler?

 

Mikor szükséges a bojler vízkőtelenítés. Ha a bojlered nem fűt, csepeg, hangos vagy ráznak a csapok, és leveri a kismegszakítót, akkor érdemes mielőbb átnézetni a készüléket. Az ilyen problémák nagy részét általában a vízkő okozza, és ez könnyen javítható.

Milyen gyakran érdemes a vízkőtelenítést elvégezni?

Általánosságban elmondható, hogy 2-3 évente szükséges a villanybojlereket vízkőteleníteni. Ez a víz keménységétől függően kevesebb vagy több is lehet, de nagyjából eddig lehet garantálni a tömítések vízzáró képességét és a magnézium anód megfelelő hatásfokát.
Nem érdemes addig várni, amíg már nem fűt, vagy csöpög a villanybojler, mert az az esetek nagy részében többletköltséget fog jelenteni a javítás.

Miért fontos a rendszeres vízkőtelenítés?

A rendszeres vízkőtelenítés több okból is fontos:

1. Hosszabb élettartam: A vízkő a vízből kivált és lerakódott ásványi sók összessége, amely gyakran több tíz centiméter vastagságban lepheti el a fűtőbetétet. A túl nagy mennyiségű vízkő károsíthatja a belső alkatrészeket, és hatására a víz lassabban melegszik fel. A rendszeres vízkőtelenítés segít megőrizni a bojler hosszú élettartamát.

2. Biztonság: A bojler vízkőtelenítés megakadályozza az áramütéssel járó baleseteket, amelyeket a szétnyílt fűtőszálból eredő elektromos áramütés okozhat.

3. Energiahatékonyság: A vízkőmentes fűtőbetét hatékonyabban melegíti a vizet, így csökkenti a villamosenergia-fogyasztást és a villanyszámlát.

Bojler vízkőtelenítés BudapestMiért nem érdemes halogatni a vízkőtelenítést?

A vízkő felhalmozódása idővel romboló hatással lehet a bojlerre. Ha halogatod a vízkőtelenítést, ezek a problémák jelentkezhetnek:

1. Csökkenő fűtési teljesítmény: A vízkő lerakódása miatt a bojler fűtése jelentősen romlik, és hosszabb időre van szükség a víz felmelegítéséhez.

2. Alkatrészhiba: A vízkő károsíthatja a bojler belső alkatrészeit, például a fűtőbetétet vagy a tömítéseket. Ez további javítási költségeket eredményezhet.

3. Kilyukadás: Extrém esetekben a vízkő okozta károsodás miatt a bojler kilyukadhat, és csak cserével lehet helyreállítani. Ez sokkal költségesebb megoldás, mint a rendszeres karbantartás.

Kire bizzam Hajdu villanybojlerem karbantartását?

A Hajdu bojler vízkőtelenítés nemcsak időigényes, hanem szakértelmet is igényel. Az alábbi okok miatt érdemes szakembereinkre bízni ezt a feladatot

1. Megfelelő alkatrészek: A bojlerekhez számos alkatrész kapható, de nem mindegyik alkalmas az adott típusú készülékhez. Még a legképzettebb eladók is gyakran összekeverik az alkatrészeket, és nem megfelelő teljesítményű vagy tömítésű alkatrészt ajánlanak. Ha hozzáértő szakembert hívsz, aki ismeri a készülékedet, biztos lehetsz abban, hogy a megfelelő alkatrészeket használja.

2. Minőségi munka és garancia: Tapasztalt szakembereink gyorsan és hatékonyan megoldják a Hajdu forróvíztárolód problémáit, plusz garanciát vállalunk az elvégzett munkára. Ha magad próbálkozol a vízkőtelenítéssel, könnyen előfordulhat, hogy nem megfelelően szerelsz össze alkatrészeket, és a bojler csöpögni kezd, nem tömít rendesen, vagy nem úgy fűt, ahogy kellene.

3. Idő- és energia megtakarítás: A vízkőtelenítés időigényes feladat lehet, és ha nem rendelkezel megfelelő tapasztalattal és eszközökkel, akár még több problémát is okozhatsz. Bojler szerelő szakembereink gyorsan és hatékonyan elvégzi a munkát, így te időt és energiát spórolhatsz meg.

Összességében, ha szeretnéd elkerülni a bojlereddel kapcsolatos problémákat, és biztosra akarsz menni a vízkőtelenítés során, érdemes szakembereink segítségét kérni. Ezzel meghosszabbíthatod a készülék élettartamát, biztonságosabbá teheted használatát, és csökkentheted a javítási költségeket.

Bojler vízkőtelenítés lépései:

1. Villanybojler lekapcsolása: A bojler tisztítása előtt mindig áramtalanítsuk a készüléket. Ehhez kapcsoljuk le a villanybojler kismegszakítóját a ház elektromos hálózatának biztosítéktábláján. Ha a bojler éjszakai áramra van csatlakoztatva, akkor a bojler mellett található éjszakai villanyóra biztosítékát is le kell kapcsolni.

2. Víz leeresztése: Az áramtalanítás után zárjuk el a Hajdu villanybojler előtt található hidegvíz elzáró csapot. Ezután nyissuk ki a melegvíz elzáró csapot a bojler ürítő egységén, hogy leereszthessük a nyomást a tartályból. Ekkor csak a túlnyomás fog távozni a bojlerből.

3. Teljes ürítés: A bojler teljes ürítéséhez nyissuk meg a bojler biztonsági szelepén található tekerőgombot. Vigyázzunk, hogy óvatosan forgassuk el a szelep oldalán található elvezető csövön keresztül, hogy meginduljon a tartály ürítése. Fontos, hogy ne tekergessük indokolatlanul a szelep ürítő gombját, mert ez tönkreteheti a rugószerkezetet, és a bojler feltöltése után folyamatosan csöpögni fog.

Elektromos alkatrészek kábelek, leszerelése

A bojler vízterének megbontása előtt fontos, hogy minden elektromos alkatrészt biztonságosan eltávolítsunk és áramtalanítsunk. Íme, a folyamat lépései:

1. Elektromos alkatrészek eltávolítása: Víztelenítés után csavarozzuk le az elektromos fedeleket, amelyek alatt találhatók a bojler elektronikái, például a hőfokkorlátozó és az alaplap, amelyre fel vannak szerelve a bojler fűtőszálai. Ellenőrizzük fázisceruzával, hogy biztosan áramtalanítva van-e a villanybojler.

2. Kábelek leszerelése: Régi típusú Hajdu villanybojler esetében a betáp kábel a bojleren lévő sorkapocsba van bekötve. A kábelek leszerelése előtt érdemes lefényképezni vagy kapcsolási rajzot készíteni a bojler bekötéséről.

3. Földelő vezetékek eltávolítása: Húzzuk szét a kábelcsatlakozásokat és távolítsuk el a földelő vezetékeket.

4. Hőérzékelő szondák eltávolítása: Csavarjuk le a biztonsági hőkorlátozó rögzítő csavarját, majd távolítsuk el a bojler alaplapon keresztül a bojler közepébe vezetett 2 db hőérzékelő szondát. Az egyik szonda a bojler hőkorlátozójához, a másik pedig a hőfokszabályzójához tartozik. Ügyeljünk arra, hogy óvatosan kezeljük az érzékelők kapilláris csövét, hogy ne törjön el, mert ez esetben cserére lesz szükség.

Bojler vízterének megbontása

Miután az elektromos alkatrészeket biztonságosan eltávolítottuk, folytathatjuk a bojler vízterének megbontását.

1. Bojler alaplap eltávolítása: Elkezdjük az alaplap eltávolítását az alaplap szélén található hat darab csavar eltávolításával vagy meglazításával. Fontos megjegyezni, hogy a bojler aljában még maradhat maradék víz, ezért készüljünk fel erre.

2. Víz eltávolítása: Ha a bojler alatt van egy kád, akkor a rögzítő csavarok meglazításával a víz a kádba fog folyni. Ha nincs kád, akkor vödrökbe engedhetjük a vizet. Ügyeljünk arra, hogy védelmet biztosítsunk a kádnak, dugjuk be a lefolyót, hogy ne tömődjön el a bojlerből potyogó vízkőtől, és védelmezzük a kád felületét az esetlegesen kieső alaplap csavaroktól, hogy ne sérüljön meg a zománcozás.

3. Alaplap eltávolítása: Soha ne távolítsuk el az alaplap összes rögzítő csavarját egyszerre, mivel az alaplapra rakódott vízkő miatt megnő annak a súlya. Miután lefolyt a maradék víz a villanybojler aljából, az alaplapot az utolsó csavarok eltávolítása után lefelé húzzuk ki a bojler testéből.

4. Tisztítás és karbantartás: Ekkor láthatjuk, hogy az évek során mennyi vízkő rakódott le a bojler fűtőszálára, valamint megfigyelhetjük a bojler anódjának korrodálódását és fogyását. Kezdődhet a bojler tisztítása, amely magában foglalhatja a vízkő eltávolítását a fűtőszálról és az alaplapról, valamint az anód cseréjét, ha szükséges.

Hajdu villanybojler vízkőtelenítés karbantartás BudapestHajdu villanybojler vízkőtelenítése, vízkő eltávolítása

 1. Vízkő eltávolítása: Használjunk egy rongyot vagy egy puha kefét a bojlerház belső falának vízkőmentesítésére. Tisztítsuk meg alaposan az alaplapot is.
 2. Alkatrészek cseréje: Az alaplap megtisztítása után döntsük el, hogy érdemes-e kicserélni a fűtőbetétet és az aktív anód rudat. Ha úgy döntünk, hogy cseréljük ki őket, szereljük be az új alkatrészeket a megfelelő módon.
 3. Tömítések cseréje: Ha nem cseréljük ki a régi anódot és fűtőbetétet, mindenképpen cseréljük ki a tömítéseket újakra. Ne használjuk a régi, kikeményedett és elöregedett tömítéseket, mert ezek csöpögni fognak.
 4. Összeszerelés: Miután kicseréltük a tömítéseket, az anódot és a fűtőszálat, kezdődhet az összeszerelés. Helyezzük vissza az alaplapot a bojler testébe, és rögzítsük a hat darab csavarral. Ügyeljünk arra, hogy megfelelően húzzuk meg a csavarokat, de ne túl erősen, hogy ne sérüljön az alaplap vagy a bojler teste.
 5. Tesztelés: Miután összeszereltük a bojlert, végezzünk egy alapos ellenőrzést és tesztelést. Ellenőrizzük a tömítéseket, hogy nincsenek-e szivárgások, és kapcsoljuk vissza az elektromos áramot a bojlerhez. Ellenőrizzük, hogy a bojler megfelelően működik-e, és hogy a víz fűtése és melegítése helyesen történik.

Tipp: Minden esetben javasoljuk az anód és fűtőszál cseréjét minden bojler vízkőtelenítés alkalmával, mivel ezek az alkatrészek hosszabb élettartamot és hatékonyabb működést biztosítanak a bojler számára.

Bojler összeszerelése,feltöltése

 1. Alaplap visszahelyezése: Kezdjük a visszaszerelést az alaplap visszahelyezésével. Ügyeljünk arra, hogy az új alaplap tömítése megfelelően illeszkedjen, és helyezzük vissza a csavarokat. Fontos, hogy a csavarokat egyenletesen és fokozatosan húzzuk meg, hogy ne alakuljon ki tömítetlenség.
 2. Biztonsági szelep visszaszerelése: Ha leszereltük a bojler biztonsági szelepét a hidegvíz oldali csonkról, akkor a menet tömítése után szereljük vissza a szelepet.
 3. Csatlakozások ellenőrzése: Ellenőrizzük a flexibilis bekötőcsövek csatlakozásainak tömítését, és húzzuk meg a csatlakozásokat szorosan.
 4. Nyomáspróba: Nyissuk ki a villanybojler előtti szakaszelzáró sarokszelepét vagy csapot, és végezzünk egy nyomáspróbát. Figyeljünk arra, hogy a bojlerben lévő levegőt ki kell engedni a melegvíz csapon keresztül.
 5. Szivárgás ellenőrzése: Miután a bojler feltöltődött, ellenőrizzük, hogy nincs-e szivárgás valamelyik csatlakozásnál vagy tömítésnél. Ha találunk szivárgást, ellenőrizzük újra a csatlakozásokat és tömítéseket, és szükség esetén húzzuk meg őket.
 6. Elektromos alkatrészek visszaszerelése: Ha biztosak vagyunk abban, hogy nincs szivárgás, akkor folytathatjuk az elektromos alkatrészek visszaszerelését. Ügyeljünk arra, hogy minden alkatrész megfelelően legyen csatlakoztatva és rögzítve.

Tipp: Mielőtt elkezdenénk az elektromos alkatrészek visszaszerelését, érdemes várni egy rövid ideig, például negyed órát, hogy biztosak legyünk abban, hogy nincs szivárgás. Ezután folytathatjuk az összeszerelést.

Elektromos alkatrészek visszaszerelése, bekötése

 1. Hőkorlátozó és hőfokszabályzó szondák visszahelyezése: Kezdjük a hőkorlátozó és hőfokszabályzó hőérzékelő szondák visszahelyezésével. Óvatosan helyezzük vissza ezeket a merülő hüvelybe az alaplapban.
 2. Hőkorlátozó rögzítése: Rögzítsük a hőkorlátozót az alaplapra. Ügyeljünk arra, hogy megfelelően legyen rögzítve.
 3. Kábelek visszaszerelése: Folytassuk a kábelek visszaszerelését. Ügyeljünk arra, hogy minden kábel a megfelelő helyre kerüljön. Ha van rajz vagy fotó a bekötésről, használjuk azt segítségként.
 4. Földelő vezetékek: Nagyon fontos, hogy a földelő vezetékek mindenhol vissza legyenek kötve. Bizonyosodjunk meg arról, hogy minden földelés helyesen van bekötve.
 5. Elefktromos fedél visszaszerelése: Helyezzük vissza az elektromos fedélre. Ügyeljünk arra, hogy megfelelően legyen rögzítve.
 6. Hőfokbeállító gomb: A fedelen található hőfokbeállító gombot kapcsoljuk le. Ezután kapcsoljuk vissza a villanybojler kismegszakítóját, majd tekerjük fel a hőfokszabályzó gombot.
 7. Ellenőrzés: Ellenőrizzük a kontroll lámpát, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy elindult a villanybojler fűtése.

Fontos megjegyzés: A bojler vízkőtelenítés és elektromos bekötése komplex folyamat, amely sok apró részletre figyelmet igényel. Ezért javasoljuk, hogy bízzuk ezeket a műveleteket tapasztalt bojler szerelőre, aki rendelkezik a megfelelő szerszámokkal és ismeri az adott villanybojler típusát.

Ha szeretnéd, hogy szakembereink elvégezzék a Hajdu villanybojlered karbantartását és javítását, bízd ránk az feladatot! Családi vállalkozásunk szívesen segít, és minden nap elérhető. Tapasztalt szakembereink alapos és megbízható munkát végeznek annak érdekében, hogy bojlered hatékonyan és megbízhatóan működjön.

 

Ha bármilyen kérdésed van, ne habozzon feltenni. Szívesen válaszolunk minden kérdésedre.

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján