+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler csere

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

Bojler leveri a biztosítékot

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

Miért veri le a biztosítékot a villanybojler? – Megoldások és tippek

 

Miért veri le a biztositékot a bojlerBojler leveri a biztosítékot? A villanybojler, az otthonok egyik elengedhetetlen készüléke, amely gondoskodik a meleg vízről, amire számos napi tevékenységünk során szükségünk van.

Azonban sokan találkozhatnak azzal a bosszantó problémával, hogy a villanybojlerük rendszeresen lekapcsolja a biztosítékot. De miért történik ez? Miért veri le a biztosítékot a Hajdu villanybojler?

Ebben a cikkben vizsgáljuk meg a leggyakoribb okokat, és bemutatjuk, hogyan lehet megelőzni vagy orvosolni ezt a problémát.

1. Túlterhelés: Ha a lakásban egyszerre túl sok elektromos eszközt használunk, például mosógépet, sütőt és a villanybojlert, az túlterhelheti az elektromos rendszert, és a biztosíték lekapcsolhat.

2. Rossz állapotú fűtőbetét: A fűtőszál a villanybojlerben felelős a meleg víz előállításáért. Ha a fűtőbetét meghibásodik vagy túlságosan vízkőves, akkor a bojler nem működik megfelelően, túlmelegedhet, és bojler leveri a biztosítékot.

3. Rövidzárlat: Ha a villanybojlerben vagy a kapcsolódó elektromos vezetékekben rövidzárlat keletkezik, az is okozhatja a biztosíték lekapcsolását. Ez lehet például vízszivárgás vagy elhasználódott vezetékek következménye.

zárlatos bojler elektronika víz szivárgás miatt4. Vízszivárgás az elektronikára komoly problémát jelenthet a villanybojlerben. Ha a bojler kilyukadása vagy meghibásodása miatt víz jut az elektronikai részekhez, az zárlatot okozhat, ami a bojler működésképtelenné válásához vezethet.

5. Rendszerhiba: Bizonyos esetekben a villanybojler rendszerhibája okozhatja a biztosíték lekapcsolását. Ez lehet a bojler belső elektronikájának meghibásodása vagy a vezérlőpanel hibás működése.

Ahhoz, hogy elkerüljük a villanybojler biztosíték lekapcsolását, néhány teendőt javaslok:

• Ügyeljünk arra, hogy ne használjunk túl sok elektromos eszközt egyszerre, hogy elkerüljük a túlterhelést.
• Rendszeresen ellenőrizzük a bojler fűttőszál állapotát, és ha szükséges, cseréljük ki azt.
• Figyeljünk a villanybojler és a kapcsolódó vezetékek állapotára, és ha szivárgást vagy sérüléseket észlelünk, hívjunk szakembert a javításhoz.
• Ha a villanybojler rendszeresen okoz problémákat, érdemes szakembert hívni a rendszer javításához és a meghibásodott alkatrészek cseréjéhez.

Az időben történő karbantartás és a bojler szerviz segítségének igénybevétele segíthet abban, hogy a villanybojler megbízhatóan működjön, és mindig rendelkezésre álljon a meleg víz otthonunkban.

Mekkora biztosíték szükséges a bojlerhez

A bojlerhez szükséges biztosíték mérete függ a bojler teljesítményétől. Általában a bojler gyártója vagy a bojler dokumentációja tartalmazza a szükséges biztosíték értékét. Azonban általában a bojlerekhez 10-16 amperes biztosíték szokott elegendő lenni. Fontos azonban megjegyezni, hogy a pontos biztosíték méretét mindig egy szakemberrel kell konzultálni, aki a helyi elektromos előírásokat és a bojler specifikációit figyelembe veszi.

1200 Wattos Hajdu bojler = 5 Amper
1500 Wattos Ariston bojler = 6.5 Amper
1800 Wattos Hajdu bojler = 8 Amper
2400 Wattos Hajdu bojler = 10 Amper
3000 Wattos Hajdu bojler = 13 Amper

Miért nem lehet néha visszakapcsolni a biztosítékot?

A kismegszakító egy speciális, kisfeszültségű megszakító eszköz, amely a kisfeszültségű villamos berendezések és hálózatok túláramvédelmi készüléke. Önműködően lekapcsol, ha a megengedettnél nagyobb áram folyik az áramkörben. De miért van az, hogy néha egy-egy sikeres működés (meghibásodás, zárlat, vagy túlterhelés) után nem lehet visszakapcsolni a kismegszakítót? Erre a kérdésre keressük a választ mai cikkünkben.

Miért használunk kismegszakítót?

Mint már említettük, az otthonunk vagy munkahelyünk elektromos hálózatát, készülékeit és berendezéseit meg kell védenünk a túlfeszültségtől és a zárlatok okozta károktól. A kismegszakító, amit a köznyelv még mindig biztosítéknak hív, megakadályozza, hogy egy meghibásodott bojler vagy zárlatos áramkör hatalmas károkat okozzon, életveszélyt vagy áramszünetet idézzen elő. Tehát biztonságtechnikai szempontból igen nagy a jelentősége a megfelelően működő kismegszakítónak.

Bekötése és helyes működése

A kismegszakító bekötését csak szakember végezheti. A villanyszerelő szabadon variálhatja a bekötési irányokat, kivéve, ha a gyártó előírja a bekötés irányát. A kioldási karakterisztika szerint három típust különböztetünk meg, amelyeket a védendő berendezés jellege alapján választanak ki. A B karakterisztika kis zárlati áramoknál végez azonnali lekapcsolást, a C karakterisztika nagyobb zárlati áramoknál működik önidővel, míg a D karakterisztika igen nagy bekapcsolási áramfelvételű eszközöknél alkalmazandó.

Bojler leveri a biztositékotMiért nem lehet visszakapcsolni a kismegszakítót?

Vannak esetek, amikor nem lehet visszakapcsolni a kismegszakítót, és ezek közül néhányat megvizsgálunk:

1. A hiba még mindig fennáll: Ha a kismegszakító lekapcsol, az általában azért történik, mert túláram vagy zárlat van az áramkörben. Amíg ez a hiba nem szűnik meg, a kismegszakító nem fog visszakapcsolni. Először meg kell találni és elhárítani a hibát, például kijavítani a zárlatot vagy megszüntetni a túlterhelést.

2. Égett szag vagy meghibásodás: Ha égett szagot érzünk, vagy a kismegszakító meghibásodott, akkor nem lehet visszakapcsolni. Ebben az esetben fontos, hogy szakemberrel ellenőriztessük és javíttassuk meg a kismegszakítót.

3. Túlmelegedés: Ha a kismegszakító hosszú ideig túlterhelt állapotban volt, akkor túlmelegedhet. Ebben az esetben a kismegszakító automatikusan lekapcsol, hogy megvédje az áramkört a további károsodástól. Azonban a túlmelegedés miatt a kismegszakító nem fog visszakapcsolni, amíg le nem hűl. Ez időtartam általában néhány perc lehet, de ha a túlmelegedés súlyos, akár órákig is eltarthat.

4.Meghibásodott kismegszakító: Ha a kismegszakító meghibásodott, vagy elöregedett a kapcsoló nem működik megfelelően, akkor néha nem lehet visszakapcsolni. Ebben az esetben a kismegszakítót ki kell cserélni egy újra.

Fontos megjegyezni, hogy a kismegszakítót nem arra tervezték, hogy folyamatosan be- és kikapcsolják őket. Ezért, ha gyakran kell visszakapcsolni a kismegszakítót, érdemes szakemberrel konzultálni, hogy megvizsgálja az áramkört és az esetleges hibákat.

Remélem, hogy ezek az információk segítenek megérteni, hogy néha miért nem lehet visszakapcsolni a kismegszakítót. Ha további kérdéseid vannak, szívesen válaszolok rájuk!

Családi Bojler Szerelő Vállalkozás Budapest minden kerületében!

Problémád van a Hajdu bojlereddel, csöpög, folyik, vagy leveri a biztosítékot, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot! Családi bojler szerelő vállalkozásunk Budapest minden kerületében elérhető, és szívesen segítünk Hajdu bojlered javításában vagy az új felszerelésében és beüzemelésében.

Miért minket válassz?

• Tapasztalt szakemberek: Csapatunkban kizárólag tapasztalt bojler szerelők dolgoznak, akik rendelkeznek a szükséges tudással és tapasztalattal a bojler problémák diagnosztizálásához és megoldásához.

• Rugalmas időpontok: Tudjuk, hogy a bojlerproblémák sürgős intézkedést igényelhetnek. Ezért hét minden napján elérhetőek vagyunk, hogy gyorsan és hatékonyan megoldjuk a problémát.

• Teljes körű szolgáltatás: Nem csak a bojler javításában vagy cseréjében segítünk, hanem a beüzemelési folyamatban is. Biztosítjuk, hogy a bojler megfelelően működjön, és mindig rendelkezésedre álljon a melegvíz.

• Budapest minden kerületében elérhetőek vagyunk: Függetlenül attól, hogy hol laksz Budapest egész területén elérhetőek vagyunk. Csak hívj, és mi a lehető leghamarabb kiszállunk.

Ne hagyd, hogy a bojlerproblémák bosszúságot okozzanak!

Hívj ha a Hajdu bojler leveri a biztosítékot

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján