+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler csere

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

A lyukas bojler jelei – Hogyan ismerhetjük fel?

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

Rozsdás víz és szivárgás: A lyukas bojler veszélyei és megoldásai

 

Lyukas bojler jelei és megoldások: Ne hagyd figyelmen kívül a problémát. Sokan talán nem is gondolnák, hogy a bojlerek idővel meghibásodhatnak, és akár kilyukadhatnak. A Hajdu bojlerek általában meglehetősen megbízhatóak, és ritkán tapasztalhatunk csöpögést a tömítések hibái miatt. Azonban vannak olyan körülmények, amelyek kivételeket jelenthetnek, és problémákat okozhatnak, például extrém magas hőmérsékleten való üzemeltetés vagy az anód cseréjének elmulasztása.

Hogyan ismerhetjük fel a lyukas bojler jeleit? Íme néhány figyelmeztető jel:

rozsdasvíz folyik a lyukas bojlerből1. Vízszivárgás a fűtőszál vagy az anód alól: Ha az alsó műanyag elektromos dobozt eltávolítjuk, és látható, hogy a fűtőszálnál vagy az anód alol víz csöpög vagy folyik, akkor még van esély arra hogy megmentsük a bojlert.

2. Vízszivárgás az elektronikára: Ha a bojler zárófedelének kilyukadása miatt a víz az elektronikára csöpög, akkor ez zárlatot okozhat, és a bojlerünk működésképtelenné válhat.

3. Vízszivárgás az alaplap felfogató csavarjain: Ha a bojler korróziója miatt a víz megjelenik az alaplap felfogató 6 tőcsavarján, akkor ez azt jelzi, hogy a víz végigfolyik a tartály és a szigetelés között a tartály elektromos dobozába.

4. Vízszivárgás az alaplap felfogató csavarjain: Ha a bojler korróziója miatt peremtöréses lesz, akkor a víz megjelenhet az alaplap felfogató csavarjain. Ez azt jelenti, hogy nem kilyukad a vízmelegítő, hanem a bojler alaplapjának tömítő felülete sérül a korrózió hatására.

5. Rozsdás vízszivárgás: A legtöbb bojler csöpögése rozsdás víz megjelenésével járhat, ami beszínezheti a burkolatokat, a kádat vagy a zuhanyzót.
Fontos megjegyezni, hogy a bojler időnkénti karbantartásának hiánya nagyobb problémákat okozhat, mint gondolnánk.

A fűtőszál és az anódrúd olyan fontos alkatrészek, amelyeket időnként javítani vagy cserélni kell. Az anódrúd különösen fontos szerepet játszik, mivel védi a zománcot és lassítja a rozsdásodást. Ha nem cseréljük ki az anódrúdot, a bojler tartálya sokkal gyorsabban fog rozsdásodni, és előbb-utóbb kilyukadhat, ami a bojler cseréjét teszi szükségessé.

Tapasztalataink szerint minél magasabbra van állítva a vízmelegítő hőfoka, annál hamarabb vízkővesedhet és csöpöghet. Tehát minél forróbb a víz a tartályban, annál nagyobb az elektrokorróziós hatás, ami károsíthatja a bojler zománc felületét. Ezért a zománcozott tartályoknál a magnézium védőanódot alkalmazzák az elektromos vízmelegítőkben a korróziós hatások csökkentésére.

Miért folyik rozsdás víz a bojler burkolatán

rozsdasvíz folyik a bojler oldalán. rozsdás víz folyik a lyukas bojler oldalán. Mik a lyukas bojler jelei

Amikor a rozsdás víz már a bojler külső burkolatán folyik, az sajnos arra utal, hogy a bojlered tartálya már lyukas, ilyenkor a szivárgó víz átitatja a szigetelést. Ez pedig komoly problémákat okozhat, mivel a víz átszivárog a burkolat illesztésein, és akár rozsdás folyás is megjelenhet.

Amikor először észleled a rozsdás víz jelenlétét a bojler külső burkolatán, az első gondolatod talán az lesz, hogy miért történik ez, és hogyan lehetne megoldani a problémát. Nos, sajnos ebben az esetben a helyzet már komolyabb, és a bojlered tartálya valóban lyukas. A szivárgó víz átitatja a szigetelést, és ezáltal a külső burkolat felületén folyik végig.

Ebben az esetben a bojlered tartálya cserére szorul. A lyukas tartály nem javíthatói. Ezért fontos, hogy minél hamarabb intézkedj és cseréld ki a sérült bojlert.

 

Miért folyik rozsdás víz a bojler hideg és melegvíz csonkja alól

rozsdás bojler csonk a lyukas bojler jeleAmennyiben rozsdás víz folyik a hideg és melegvízes csonk kék és piros műanyag takaró alól, valószínűleg valóban lyukas a bojlered tartálya. Ez a jelenség arra utal, hogy a víz a tartályon belül keresztülhaladva jut el a csonkokhoz, és onnan szivárog ki.

Ne feledd, hogy a bojler vízszivárgása komoly károkat okozhat a környező szerkezetekben, például a falakban vagy a padlóban.

Ezért fontos, hogy a lehető leghamarabb intézkedj és cseréld ki a lyukas bojlert, hogy elkerüld a további károkat és biztosítsd a vízszolgáltatás megbízhatóságát.

Ha bármilyen további kérdésed van, állunk rendelkezésedre.

 

 

Lyukas bojler jelei: Mit tehetünk a rozsdás víz és szivárgás ellen?

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

 

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján