+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler csere

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

Miért csöpög a bojler és mit lehet tenni? Gyakori kérdések

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586[/gomb]

Csöpög a bojler alja? Ismerd meg a lehetséges okokat és megoldásokat!

 

Miért csöpög a bojler aljaA bojlerek az otthonokban elengedhetetlenek a meleg víz ellátásához. Azonban idővel előfordulhat, hogy a bojlerünk csöpögni kezd, ami nemcsak bosszantó, hanem akár komoly problémákat is okozhat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért csöpög a bojler, különösen az alja, a biztonsági szelep és mi a teendő, ha rozsdás víz folyik belőle.

1. Miért csöpög a bojler?
A bojler csöpögése több okra vezethető vissza. Az egyik leggyakoribb ok az elhasználódott tömítések vagy szelepek. Ha ezek elöregednek vagy megsérülnek, víz szivároghat ki a bojlerből. Egy másik ok lehet a túl magas víznyomás, ami túlterheli a bojler alkatrészeit, és így csöpögést okozhat.

2. Csöpög a bojler alja
Ha a bojler alja csöpög, akkor valószínűleg a víztartály alján található tömítés vagy szelep sérült meg. Ez lehet azért, mert elöregedett, vagy a vízkő miatt károsodott. Ebben az esetben a tömítést vagy szelepet cserélni kell, hogy megszüntessük a csöpögést.

3. Csöpög a bojler biztonsági szelep
A bojler biztonsági szelepe a túlnyomás levezetésére szolgál. Ha ez a szelep csöpög, az jelentheti, hogy a bojlerben túl magas a víznyomás. Ez lehet a hálózati víznyomás hirtelen emelkedése vagy a bojlerben lévő szelep hibája. Ebben az esetben ajánlott egy szakember segítségét kérni, hogy ellenőrizze és szükség esetén cserélje ki a bojler szelepet.

4. Rozsdás víz csöpög a bojlerből
Ha rozsdás víz csöpög a bojlerből, az azt jelzi, hogy a bojler belső részei rozsdásodtak. Ennek számos oka lehet, például a vízminőség vagy a bojler elöregedése. A rozsdásodás nemcsak csöpögést okozhat, hanem a bojler teljesítményét is csökkentheti. Ebben az esetben a legjobb megoldás a bojler cseréje, hogy elkerüljük a további problémákat.

5. Rozsdaszínű sárgás víz folyik
Ha rozsdaszínű vagy sárgás víz folyik a bojler oldalán, az jelentheti, hogy a bojlerben lévő vízben található rozsdásodott részek keverednek a vízzel. Ez általában a bojler belső részeinek rozsdásodására utal. Ilyen esetben érdemes egy bojler szerelő szakemberrel konzultálni, hogy ellenőrizze a bojlert és javaslatot tegyen a megfelelő intézkedésekre.

 

Miért rozsdás a bojler belülről? Fontos teendők és megoldások

Miért rozsdás a bojler belsejeA bojler belső rozsdásodása komoly probléma lehet, amely nemcsak a bojler teljesítményét csökkentheti, hanem akár vízkárosodást is okozhat. Tapasztalataink szerint a bojler karbantartások elmaradása és a magnézium védőanód hiánya gyakori ok lehet a belső rozsdásodás kialakulásához. A magnézium védőanód a bojler második védelmi vonala a tartály korróziója ellen. Hogyan kerüld el, hogy bojler rozsdásodjon? itt van néhány fontos teendő és megoldás, amelyek segíthetnek:

1. Végezz rendszeres karbantartást:
A bojler rendszeres karbantartása elengedhetetlen a rozsdásodás megelőzésében. Ez magában foglalhatja a vízkő eltávolítását, a tartály tisztítását és a tömítések, szelepek ellenőrzését. A karbantartást legalább két évente egyszer el kell végezni.

2. Cseréld ki a magnézium védőanódot:
A magnézium védőanód a bojlerben található, és védi a tartályt a rozsdásodástól. Idővel az anód elhasználódik, ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd és cseréld ki, ha szükséges. Általában 3-5 évente ajánlott az anód cseréje.

3. Vízlágyító használata:
Ha a víz kemény, azaz magas a vízkőtartalma, akkor ez hozzájárulhat a bojler rozsdásodásához. Ebben az esetben érdemes vízlágyítót használni a vízkő képződésének csökkentése érdekében. A vízlágyító segít megőrizni a bojler hatékonyságát és hosszabb élettartamát.

4. Szakember segítségének igénybevétele:
Ha a bojlered már rozsdás, és a fent említett intézkedések nem hoznak megfelelő eredményt, érdemes tapasztalt bojler szerelő szakembereink segítségét kérni. Tapasztalt szakembereink átvizsgálják a bojlert, és javaslatot teszünk a megfelelő megoldásokra, például a bojler cseréjére vagy a belső részek javítására.

A bojler belső rozsdásodása komoly problémát jelenthet, de szerencsére léteznek megoldások és teendők, amelyek segíthetnek megelőzni. A rendszeres bojler vízkőtelenítés, a magnézium védőanód cseréje, a vízlágyító használata mind fontos lépések a rozsdásodás megelőzésében és a bojler élettartamának meghosszabbításában. Ne hagyd figyelmen kívül a bojlered karbantartását, hogy élvezhesd a megbízható és hatékony melegvíz ellátást!

Rozsdás sárgás víz folyik a bojler oldalán? 

Miért szivárog rozsdás víz a bojler burkolatán?Amikor rozsdaszínű sárgás víz folyik a bojler oldalán és a külső burkolatán csordogál, sajnos ez általában azt jelenti, hogy a bojlered már nem menthető, és bojler cserére van szükség. Ez a jelenség arra utal, hogy a bojler belső tartálya korrodált és kilyukadt. A víz áthatol a külső szigetelésen és a burkolat illesztésein keresztül szivárog, és idővel egyre nagyobb intenzitással szivárog, és folyik.

Miért alakul ki a rozsdás víz és a szivárgás?

A bojler belső tartálya hosszú évek alatt ki van téve a forróvíz hatásának, és a korrózió folyamata elkerülhetetlen. A vízben található ásványi anyagok és a hő hatására a tartály fokozatosan károsodik, és rozsdásodik. Idővel ez a rozsda kilyukasztja a tartályt, és a rozsdás víz csöpög, áthatolva a külső burkolaton.

Mit tehetünk ilyen esetben?

Amikor észreveszed, hogy rozsdaszínű sárgás víz folyik a bojler oldalán és a szivárgás már elkezdődött, fontos azonnal intézkedni. Itt van néhány teendő, amit megtehetsz:

1. Áramtalanítsd a bojlert: Azonnal kapcsold le az áramellátást és zárd el a bojler elzáró csapját, hogy elkerüld a baleseteket és a további vízkárokat.

2. Hívd szakember segítségét: Keresd fel egy tapasztalt bojler szerelő szakembert, aki átvizsgálja a bojlert és megerősíti a szivárgás okát. Ő tudja a legjobban megállapítani, hogy a bojler cseréje szükséges-e, vagy esetleg javítható-e a probléma.

3. Cseréld le a bojlert: Ha a szakember megerősíti, hogy a bojlered nem javítható, akkor a legjobb megoldás a bojler cseréje. Válassz egy energiatakarékos és megbízható új bojlert, amely hosszú távon biztosítja a melegvíz ellátást.

Amikor rozsdaszínű sárgás víz folyik a bojler oldalán és a szivárgás már elkezdődött, sajnos ez azt jelenti, hogy a bojlered már nem menthető. Azonnal kapcsold le az áramellátást, és hívd szakemberünk segítségét. Ő tudja eldönteni, hogy a bojler cseréje szükséges-e. Ne habozz cserélni a bojlert, mert a szivárgás idővel csak rosszabbá válik, és további vízkárokat okozhat. Válassz egy új, energiatakarékos bojlert, amely biztosítja a megbízható melegvíz ellátást otthonodban.

 

Csöpög a bojler biztonsági szelep? 

Miért folyik állandóan a bojler szelepA bojler biztonsági szelep a villanybojler egyik fontos biztonsági eleme. A feladata az, hogy megakadályozza a bojler tartályának szétrobbanását a melegítés során megemelkedő nyomás hatására. Ez a szelep hasonlóan működik, mint a főzőkuktákban található szelep, amely kiengedi a felesleges gőzt a főzőedényből.

Miért csöpög a bojler biztonsági szelep?

Általában nincs semmi baj, ha a bojler szelepén csöpög a víz, amikor a bojler melegíti a vizet. Ez a normális működés része, hiszen a szelepnek ki kell engednie a felesleges nyomást és vizet a bojlerből.
Azonban, ha a bojler tulfolyó szelepe folyamatosan, megállás nélkül csöpög vagy szivárog, akkor valószínűleg meghibásodott. Ilyen esetben általában javasolt a villanybojler leeresztő szelepének cseréje.
Egy másik ok lehet, ha a vízhálózatban túl nagy a nyomás. Ilyenkor a bojler biztonsági szelepének elé érdemes egy jó minőségű víznyomás-csökkentő szelepet szerelni. Ez segít csökkenteni a nyomást, és megelőzheti a szelep folyamatos csöpögését.

Mit tehetünk ilyen esetben?

Ha észreveszed, hogy a bojler tulfolyó szelepe folyamatosan csöpög vagy szivárog, itt van néhány teendő, amit megtehetsz:

1. Hívd szakember segítségét:  Vedd fel velünk a kapcsolatot, mi átvizsgáljuk a biztonsági szelepet és megvizsgáljuk a meghibásodást. Mi tudjuk a legjobban eldönteni, hogy a szelep cseréje szükséges-e, vagy esetleg más probléma áll fenn.

2. Víznyomás-csökkentő szelep beépítése: Ha a vízhálózatban túl nagy a nyomás, érdemes egy jó minőségű víznyomás-csökkentő szelepet beszereltetni a leeresztő szelep elé. Ez segít csökkenteni a nyomást, és megelőzheti a szelep folyamatos csöpögését.

3. Cseréld le a biztonsági szelepet: Ha a szakember megerősíti, hogy a bojler szelep meghibásodott, akkor a legjobb megoldás a cseréje. Válassz egy megbízható és minőségi szelepet, amely biztosítja a bojler biztonságos működését.

Ha a bojler leeresztő szelepe folyamatosan csöpög vagy szivárog, akkor valószínűleg meghibásodott, és javasolt a cseréje. Hívd szakembereinket, hogy megállapítsuk a probléma okát, és javaslatot tegyünk a megfelelő intézkedésekre. Ha a vízhálózatban túl nagy a nyomás, érdemes egy víznyomás-csökkentő szelepet beépíteni a biztonsági szelep elé.

 

Hajdu villanybojler szerelő Budapest területén: Professzionális megoldások a problémákra

rozsdás a bojler - miért szivárog rozsdás víz a bojlerbőlHa bármilyen problémát tapasztalsz a Hajdu villanybojlered működésében, ne habozz felkeresni minket. Budapest területén állunk rendelkezésedre, akár szombat vagy vasárnap is!

Miért válassz minket?

Tapasztalt szakemberek: Családi vállalkozásunkban olyan szakemberek dolgoznak, akik specializálódtak a Hajdu villanybojlerek javítására, karbantartására és cseréjére. Rendelkezünk a szükséges tapasztalattal és szaktudással, hogy hatékonyan megoldjuk a problémákat.

Professzionális megoldások: Minden egyes munkánk során arra törekszünk, hogy a legjobb és legmegbízhatóbb megoldásokat nyújtsuk ügyfeleinknek. Szakértelmünknek és tapasztalatunknak köszönhetően gyorsan és hatékonyan javítjuk a Hajdu villanybojlereket, hogy újra zavartalanul működjenek.

Rugalmas időbeosztás: Tudjuk, hogy a bojlerproblémák bármikor előfordulhatnak, ezért rugalmas időbeosztással állunk rendelkezésedre. Akár szombat vagy vasárnap van, szívesen segítünk a problémád megoldásában.

Szolgáltatásaink:

Javítás és karbantartás: Ha a Hajdu villanybojlered nem működik megfelelően, szakembereink alaposan átvizsgálják és elvégzik a szükséges javításokat. Emellett rendszeres karbantartást is végzünk, hogy megelőzzük a lehetséges problémákat és meghosszabbítsuk a bojler élettartamát.

Bojler csere: Amennyiben a Hajdu villanybojlered már nem javítható, rozsdás víz csöpög belőle, vagy elavult, szakembereink segítenek a bojler cseréjében. Megfelelő tanácsokkal és ajánlásokkal szolgálunk, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbb bojlert.

Hogyan léphetsz velünk kapcsolatba?

Ha problémát tapasztalsz a Hajdu villanybojlered működésében, ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot.

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586[/gomb]

Szívesen válaszolunk minden kérdésedre

Bízd a Hajdu villanybojlered javítását, karbantartását vagy cseréjét családi vállalkozásunk tapasztalt szakembereire. Budapest területén állunk rendelkezésedre, akár szombat vagy vasárnap is. Biztosíthatunk róla, hogy professzionális megoldásokkal és rugalmas időbeosztással fogunk segíteni, hogy bojlered újra zavartalanul működjön. Ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot még ma!

 

 

 

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján