+36 20 942 0586

Gázbojler cseréje villanybojlerre

Hívjon a hét bármely napján!

+36 20 942 0586

villanybojler-csere-kapcsolat-04

Hívjon

Mindennap 8:00 – 20:00 között

villanybojler-csere-kapcsolat-06

Szolgáltatási terület

Budapest

Gáz vízmelegítő lecserélésének előnyei

R

Csendes hang nélküli működés

R

Kevesebb por és kosz működés közben

R

Megszűnnek az ijesztő hangok robajok

R

Szabályozható beállítható víz hőmérséklet

R

Nem kell tartani szén-monoxid mérgezéstől

R

Nem fog ingadozni a víz hőfoka zuhanyzáskor

R

Vezérelt és nappali áramról is üzemelhető

R

Energiatakarékos napelemes rendszerhez illeszthető

Mikor van szükség az átfolyós kéményes gáz vízmelegítő cseréjére?

Az egyre szigorodó hatósági engedélyezési eljárások illetve ellenőrzések során szokott fényre derülni, hogy a kéményünk nem biztonságos illetve mérgező gáz áramlik vissza lakásunkba.

A mérgező szén-monoxid koncentráció megnövekedését okozhatja a kéményünk rossz állapota, bélelés hiánya, vagy az elmulasztott gázkészülék karbantartás, tisztítás is. Illetve a napjainkban divatos és népszerű energia megtakarítás célzattal történő nyílászáró cserék, ami következtében, ha nem kerül az ablakba légbevezető résszellőztető, hermetikusan lezárjuk lakásunkat. Ami következtében a gravitációsan működő kéményeink huzat hatása szinte a nullára csökken, ennek a következménye, hogy a gázbojler által elégetett gáz visszaáramlik illetve a lakásban marad. Sokszor ezért szükséges a gázbojler cseréje villanybojlerre.

Gyakori kérdések

Mennyi idő egy bojler csere?

Az új villanybojler felszerelése cseréje körülbelül 1 – 2 órás procedúra. Ennek során leszereljük a régi gáz vízmelegítőt. Ezután lefalazzuk a kémény fali csatlakozását, hogy a kémény felől semmi ne tudjon visszaáramolni a lakásba. A következő lépés, hogy felszereljük az új villanybojlert, azaz biztonságosan rögzítünk a falhoz. A vízoldali bekötések után, feltöltjük vízzel, és beüzemeljük.

Gáz vagy villanybojlert vegyek?

Ha döntenie kell, érdemes a villanybojler mellett dönteni. Ennek fő oka a biztonság. Egy villanybojlerrel biztos lehet benne, hogy hosszú évek múlva sem fog fenn állni szén-monoxid mérgezés veszélye, továbbá, évi egyszeri karbantartással hosszútávon, gond nélkül fog működni, így még a villanyszámlát is csökkentve (az éves karbantartás megőrzi a gazdaságos áramfelvételt). További érv az áramos bojler mellett, hogy gáztervre (és költségeire) sincs szükség.

Gáz vs. villanybojler

Összehasonlítva a két típust azt lehet mondani, hogy a villanybojler egy biztonságosabb, olcsóbb megoldás, és hosszútávon mindenképpen praktikusabb. A villanybojler esetében nem kell tartani szén-monoxid-szivárgástól, rendszeres karbantartás mellett pedig hosszú évekig képes tökéletesen működni. Gáz ellen szólhat a költséges kémény bélelés a folyamatos szabály szigorítások miatt vagy a kötelező gázterv készítése.

Milyen villanybojlert válasszak?

Több gyártó típusaiból van lehetőség választani. A leggyakrabban a Hazai gyártású Hajdu villanybojlereket és az olasz Ariston bojlereket választják megrendelőink. Amik közül választhatunk hagyományos bojler kivitelt vagy szögletes lapos bojlert. Kézi vagy digitális vezérléssel ellátott akár Wi-Fis készülékeket. Keressen minket bizalommal és mi segítünk a választásban.

Az új villanybojler befér vajon a régi gáz vízmelegítő helyére?

Tegyük fel, hogy a számos tényező közül kiválasztottuk azt a kombinációt, amely számunkra a legideálisabb – mi történik most? Ekkor szokott előfordulni az a kellemetlen eset, hogy nem találunk megfelelő méretű bojlert. Általában a villanybojler mérete és kivitele (álló, fekvő) a szűk keresztmetszet, funkcionális igényeink eléggé be tudják határolni a választási lehetőségeinket.

Ilyenkor sokan alább adnak az optimális igényeikből, lemondanak bizonyos funkciókról és kényelmi megoldásokról, hogy megvalósulhasson a gázbojler cseréje.

Mekkora villanybojlert válasszak?

Villanybojler kiválasztása előtt az alábbi kérdéseket kell átgondolnunk:

 • Hányan fogjuk használni Új Hajdu villanybojlerünket?

Illetve a tisztálkodási szokásainkat is figyelembe kell venni:

 • Zuhanyozni szeretünk, vagy a kádban való fürdőzést részesítjük előnyben?

Elmondható, hogy a háztartások melegvíz igénye egy főre számítva 30-50 liter forró vízre tehető.

Mire van szükség a gázbojler cseréje villanybojler telepítésekor?

A gázbojler cseréje villanybojlerre, illetve felszerelése roppant egyszerű, és a villanybojler telepítése beszerelése nem engedély köteles, ezzel rengeteg időt és pénzt tudunk megtakarítani.

Viszont új villanyvezetékre lesz szükség, amit a lakáson belüli biztosíték táblától kell falon belül, vagy falon kívül, kábelcsatornában kiépíteni új villanybojlerünkhöz. Az új elektromos vezeték méretének legalább 3 x 1.5 mm kell lennie.

Ne spóroljunk az érintésvédelmi fi-relé beépítésével se, amivel csökkenthetjük az áramütés kockázatát is.

A gáz vízmelegítő megszüntetése során mire figyeljünk?

Az új villanybojler felszerelésekor figyelembe kell venni a fal teherbíró képességét is. Értéke a vízzel teli bojler súlyának háromszorosa kell, hogy legyen, tehát egy főfalat célszerű választani.

A bojler rögzítő csavarokra nem csak lefelé, hanem kifelé is húzóerő hat, ezért ahol csak szükséges, átmenő vagy erre a célra gyártott rögzítő csavarokat alkalmazzunk.

Minden villanybojler elé bojler biztonsági szelepet kell beépíteni, mivel a víz melegítése során nő a melegvíz térfogata ami túlnyomást okoz. Ezt a vízmennyiséget csöpögteti ki a bojler szelep, amit valahova el kell vezetni.

Gázbojler cseréje villanybojlerre árak

Hajdu Aquastic Eco Erp bojler csere árak

MéretÁr
50 literes142 000 Forint
80 literes140 000 Forint
100 literes145 000 Forint
120 literes150 000 Forint
150 literes205 000 Forint
200 literes225 000 Forint

Hajdu Z Erp bojler csere árak

MéretÁr
50 literes157 000 Forint
80 literes155 000 Forint
120 literes165 000 Forint
150 literes230 000 Forint
200 literes250 000 Forint

Hajdu Z SMART bojler csere árak

MéretÁr
50 literes175 000 Forint
80 literes170 000 Forint
120 literes180 000 Forint
150 literes220 000 Forint
200 literes240 000 Forint

Hajdu Z SMILEY bojler csere árak

MéretÁr
80 literes200 000 Forint
120 literes220 000 Forint
150 literes235 000 Forint

Ariston Velis Evo villanybojler csere árak

TípusMéretÁr
Velis Evo 50
45 literes195 000 Forint
Velis Evo 80
65 literes200 000 Forint
Velis Evo 100

85 literes220 000 Forint

Kérjen Ingyenes Szaktanácsadást Most!

  Szolgáltatási terület

  Budapest

  }

  Keressen

  Mindennap 8:00 – 20:00 között