+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler csere

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

Miért csöpög folyamatosan a bojler biztonsági szelep? Okok és Megoldások

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

bojler biztonsági szelep csöpögA bojler túlfolyó szelepének folyamatos csöpögése sokakat aggaszt, de ne ess pánikba, hiszen számos lehetséges ok és megoldás létezik ennek a problémának a kezelésére. Először is, érdemes megérteni, hogy miért is fontos, hogy a biztonsági szelep működjön, és miért csöpöghet.

A bojler biztonsági szelepének alapvető szerepe az, hogy megvédje a melegvíz tartályt a túlnyomástól. Amikor a bojler felfűtése során a víznyomás eléri a 6 bárt, a szelepnek el kell kezdenie csöpögni vagy folynia. Ez azért szükséges, mert a túlzott nyomás kárt tehetne a bojlerben, és ezáltal a szelep működése a biztonságot szolgálja.

Azonban problémát jelez, ha a szelep nem csak a felfűtés során, hanem folyamatosan azaz állandóan csöpög. Ez egyértelműen arra utal, hogy a szelep meghibásodott. A hibás szelep nem csak pazarolja a vizet, de hosszú távon súlyosabb károkat is okozhat a bojlerben.

A csöpögés mérséklése érdekében egy lehetséges megoldás a nyomáscsökkentő beszerelése. Ez a berendezés segít csökkenteni az elfolyó víz mennyiségét, így minimalizálva a felesleges vízpocsékolást.

Ha nagyobb melegvíz tárolód van, vagy indirekt tárolót használsz, érdemes fontolóra venni a tágulási tartály beépítését. Ez a tartály segít csökkenteni a bojler biztonsági szelepéből eredő csöpögést, mivel a tágulás a tartályban történik, és így kevesebb víz folyik el.

Hogyan befolyásolja a víz hőmérséklete a bojler biztonsági szelepének csöpögését?

A villanybojlerekben található biztonsági szelep fontos szerepet játszik a bojler védelmében. Ez a szelep felelős azért, hogy a túlzott nyomás vagy hőmérséklet esetén a felesleges vizet kiengedje a rendszerből, így megelőzve a bojler károsodását vagy robbanását.

Azonban, ha magas hőmérsékletre van beállítva a villanybojler vízhőmérséklete, akkor valószínűbb, hogy a biztonsági szelep többet fog csöpögni. Ennek az a oka, hogy a magasabb hőmérséklet miatt a tartályban nagyobb nyomás keletkezik, és ez a nyomás a biztonsági szelepen keresztül távozik.

Ha észreveszed, hogy a bojler biztonsági szelepe túl sokat csöpög, akkor érdemes lejjebb venni a víz hőmérsékletét. Ennek hatására a tartályban lévő víz nyomása csökken, és ezáltal a csöpögés is csökkenni fog.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a víz hőmérsékletét nem szabad túl alacsonyra állítani, mert ez csökkentheti a bojler hatékonyságát és melegvíz ellátását. Ajánlott a gyártó által javasolt 55 – 60 fokos hőmérsékleti tartományban tartani a bojler beállításait, hogy megfelelő működést és biztonságot biztosítsunk.

 

Bojler cseppvíz elvezetése

bojler szelep csöpög folyikRengeteg bojler szerelés és karbantartás alkalmával tapasztaljuk, hogy sok esetben nincs kiépítve megfelelő cseppvíz elvezető vezeték a bojlerhez, ahova be lehetne kötni a bojler szelep csöpögő vizét. Ez komoly problémát jelenthet, hiszen a bojler szelep minden nap csöpöghet, és ha nincs megfelelő elvezetés, akkor a víz a környező területre folyhat.

Ha fürdőszoba átalakítást vagy felújítást tervezel, érdemes a vízvezeték szerelővel konzultálnod és kiépíttetned egy fal alatti elfolyó csövet a bojlerhez. Ez lehetővé teszi, hogy esztétikusan és hatékonyan elvezesd a bojler szelep csöpögő vizét. Ez a megoldás nem csak esztétikailag előnyös, hanem megakadályozza a víz károsodását és a nedves területek kialakulását a bojler körül.

Ha nincs lehetőség a fal alatti elfolyó kiépítésére, akkor más megoldásokat kell keresned a cseppvíz elvezetésére. Egy lehetőség az, hogy egy tároló alkalmatosságba fogod a nap mint nap kicsöpögő vizet. Ez lehet egy kis edény vagy tál, amelyet rendszeresen üríteni kell. Fontos azonban, hogy figyelj a tároló állapotára és rendszeresen tisztítsd meg, hogy elkerüld a kellemetlen szagokat és a baktériumok elszaporodását.

Szerencsés helyzetben vannak azok, akiknek a bojlerük a kád vagy zuhany felett van elhelyezve. Ebben az esetben a bojler szelepe könnyedén belecsöpöghet a kádba vagy zuhanyzóba, így nem szükséges külön cseppvíz elvezető rendszert kiépíteni. Azonban még ebben az esetben is fontos figyelni a szelep állapotára és időben intézkedni, ha csöpögést vagy szivárgást tapasztalsz.

Összességében, a bojler szerelése és karbantartása során fontos szempont a cseppvíz elvezetése. Ha fürdőszoba átalakítást vagy felújítást tervezel, mindenképpen konzultálj egy szakemberrel, hogy megfelelően kiépítsék a bojlerhez szükséges cseppvíz elvezető rendszert. Ez segít megelőzni a vízkárokat és a nedves területek kialakulását a bojler körül.

Kattog és zörög a bojler biztonsági szelep?

Ne aggódj, nem vagy egyedül! A bojler szelep állandó szivárgása mellett gyakori jelenség, hogy a szelepünk különös hangot ad ki magából. Ez a kattogó hang akár akkor is előfordulhat, amikor vízcsapjainkat nyitjuk vagy zárjuk, vagy akár a WC szelep hirtelen lezárása során.

A kattogó hangot általában a bojler szelepen áthaladó víz okozza, amikor valamilyen rendellenesség miatt kosz vagy piszok kerül a szelep belsejébe, illetve ha valami történik a bojler szelep visszacsapó szelepével vagy tengelyével.
Ezen hangos működést okozhatja a feszítő rugó gyengülése is. Ha a bojler szeleped hangosan kattog és zörög, akkor a szelep cseréje lehet a megoldás.

Azonban nem csak a bojler szelep, hanem más vízvezetéki berendezéseink élettartamát is meghosszabbíthatjuk a vízvezetékbe épített vízszűrő beépítésével. Ez segít megakadályozni a kosz és piszok lerakódását a szelepekben és csövekben, ami hosszú távon károsíthatja azokat.

Ha nagyobb víznyomást tapasztalsz otthonodban, érdemes bojleredet és szelepeidet nyomáscsökkentő beépítésével védeni. Ez segít csökkenteni a víznyomást, ami hosszabb élettartamot biztosít a bojlernek és a szelepeknek.

Villanybojler ürítése a bojler biztonsági szelepen keresztül

A bojler vízkőtelenítés, karbantartás elengedhetetlen a készülék hosszabb élettartamának és hatékony működésének biztosítása érdekében. A Hajdu bojler leeresztése pedig elkerülhetetlen lépés a bojler szerelése előtt. Ha szeretnéd megtudni, hogyan végezheted el ezt a folyamatot, akkor olvass tovább!

A bojler leeresztése előtt fontos lépés a hidegvíz elzáró szelep kiiktatása. Ez a szelep felelős a bojler hidegvízzel való feltöltéséért. Első lépésként ki kell zárnod ezt a szelepet, hogy megszüntesd a hidegvíz utánpótlását. Ha nincs szakaszoló szelep a bojler előtt, akkor a hidegvíz fő elzáróját kell lezárnod.

A leeresztés következő lépése az, hogy meg kell nyitnod a kád, mosdó, mosogató csaptelepek meleg víz elzáró csapjait. Ezáltal a nyomás távozik a készülékből, és biztonságosan folytathatod a további lépéseket. Ez a lépés különösen fontos, ha a bojlerben lévő víz túl forró vagy túl magas a nyomás.

A biztonsági szelep leeresztőjének megnyitása a következő lépés. A biztonsági szelepen található tekerőgomb elfordításával elkezdődik a bojler ürítése a túlfolyó csonkon keresztül. Fontos, hogy figyelj a víz áramlására, és győződj meg arról, hogy a bojler ürülése megfelelően zajlik.

Miután elindult a víz ürítése, szükség lehet még a bojler melegvizes csonkján lévő flexibilis bekötőcső hollandijának meglazítására, hogy levegőt kapjon, ami segíti a bojler ürülését. Ez a lépés segít abban, hogy a víz hatékonyan távozzon a bojlerből.

A sikeres bojler leengedéséhez fontos, hogy a melegvíz oldalról kapjon levegőt. Ha nem kap levegőt, akkor nem lesz sikeres a leeresztés. Győződj meg arról, hogy a levegő szabadon áramolhat a bojlerbe, és nincsenek akadályok.
Miután leeresztetted a tartály tartalmát, kezdődhet a szervizelés. A villanybojler rendszeres karbantartása elengedhetetlen a hosszú élettartam és hatékony működés érdekében.

Bojler biztonsági szelep csere, bojler nyomáscsökkentő beépítés Budapest

Családi bojler szerelő vállalkozásunk szívesen vállal Hajdu villanybojler karbantartását, tisztítását, vízkőtelenítését és természetesen a biztonsági szelep ellenőrzését, javítását vagy cseréjét is elvégezzük. Szakembereink segítségével biztos lehetsz abban, hogy bojlered és szelepeid megfelelően működnek, és hosszú élettartamot biztosítanak.

Bízd ránk a bojlered karbantartását, javítását, és élvezd a megbízható és hatékony működést

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján