+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler csere

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

Nyomáscsökkentő szelep beállítása és használata 

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

 

bojler nyomáscsökkentő beállításaA megfelelő víznyomás rendkívül fontos a lakás vagy ház belső vízhálózatának hatékony működése szempontjából. Az ideális üzemi nyomás tartományban tartása számos előnnyel jár, beleértve a vízrendszer, és szerelvények hosszabb élettartamát és a kényelmes vízhasználatot. Az optimális üzemi nyomás általában 3-4 bar közötti értéken ideális.

A nyomáscsökkentő szelep működése

A nyomáscsökkentő szelep kulcsfontosságú szerepet játszik a megfelelő víznyomás fenntartásában. Ez a szelep csökkenti a víz nyomását a kilépő oldalon az általad beállított értékre. Alapértelmezetten ez az érték 3 bar.

A rugóterheléses víznyomáscsökkentő szelep az erő-kiegyenlítés elvével működik. A szelepszár tolóereje a rugóerővel szemben hat. Ha a kimeneti víznyomás csökken a vízelvétel miatt, a nagyobb rugóerő nyitja a szelepet, és a kimeneti nyomás emelkedik egészen a rugóerő és a szelepszár tolóereje kiegyenlítődéséig.

Nyomáscsökkentő szelep beállítása

Ha szeretnéd beállítani a nyomásszabályzót, először távolítsd el a zárókupakot. Ezután az állítócsavart jobbra forgatva növelheted a nyomást, míg balra forgatva csökkentheted azt.

Mikor kell a Bojler elé víznyomáscsökkentő?

A nyomáscsökkentő szelep beépítése a bojler elé is fontos lehet. Ez különösen akkor szükséges, ha a hálózati víz nyomása magasabb, mint a bojler beépített biztonsági szelepének nyitási értéke (általában 6 bar). Ezt gyakran tapasztalják a Budai kerületekben. Ha a bojler biztonsági szelepe folyamatosan csöpög vagy folyni kezd, akkor szükség lehet a nyomás csökkentésére.

Milyen nyomáscsökkentőt érdemes vásárolni

A víznyomáscsökkentő használata a bojler előtt fontos lehet bizonyos esetekben, különösen akkor, ha a lakásod vagy házad Budai kerületben található, és villanybojlert használsz. A hegyvidéki területeken általában emelkedett víznyomás található a vízhálózatban, hogy biztosítsa a víz eljutását a magasabban lévő épületekbe. Azonban ez a magas víznyomás túlzott terhelést jelenthet a bojleredre és a vízhálózatra.

Amikor víznyomáscsökkentőt választasz, fontos figyelembe venni a minőséget és a tartósságot. Az olcsóbb árfekvésbe tartozó nyomáscsökkentők általában nem rendelkeznek a szükséges minőséggel és előszűrővel, hogy megbirkózzanak a magas nyomással. Ezért javasoljuk, hogy olyan jó minőségű és előszűrővel ellátott nyomáscsökkentőt válassz, amely már bizonyított a hatékonyságában és tartósságában. Bár magasabb az ára, hosszabb ideig képes ellenállni az extra nyomásnak, és védelmet nyújt a bojlerednek és a biztonsági szelepednek.

Spórolj vizet nyomáscsökkentő beépítésével

Fontos megjegyezni, hogy a nyomáscsökkentő szelep használatával nemcsak a vízfogyasztást csökkentheted, hanem a vízszámládat is. Például, ha Budai területen élsz, ahol a hálózati víz nyomása 5-6 bar is lehet, a nyomáscsökkentő beépítésével kevesebb víz folyik át a csaptelepen azonos idő alatt, ha csökkented a hálózati víznyomást 5-6 bar-ról 3 bar-ra.

Nyomáscsökkentő beépítése Budapest területén

Ha bojlered elé szeretnél nyomáscsökkentőt beépíteni, akkor fordulj családi bojler szerelő vállalkozásokhoz. Nagy tapasztalattal rendelkezünk a régi vagy meghibásodott nyomáscsökkentők cseréjében, és segítséget kérhetsz tőlünk minden Hajdu bojlerrel kapcsolatos problémával kapcsolatban.
Reméljük, hogy ez a cikk hasznos információkkal szolgált a otthonod belső vízhálózatának ideális üzemi nyomásával kapcsolatban. Ha további kérdéseid vannak, ne habozz megkérdezni!

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján