+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler csere

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

Zárlatos bojler fűtőszál

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

Hajdu bojler fűtőszál csere Budapest – Nyári Tibor bojler szerelő

 

 

Zárlatos bojler fűtőszálA bojlerekben található fűtőszálak fontos szerepet játszanak a melegvíz előállításában. Azonban időnként előfordulhat, hogy a fűtőszál zárlatos lesz, ami komoly problémákat okozhat. Ebben a cikkben megvizsgáljuk, miért történik ez és milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy megelőzzük a zárlatot.

A zárlatos fűtőszál jelensége általában akkor következik be, amikor a fűtőszál réz burka szétnyílik, és a cekász közvetlenül érintkezik a vízzel. Ez rövidzárlathoz vezet az áramkörben. Ha megfelelően van kialakítva a földelésünk, és esetleg van áramvédő kapcsoló beépítve a hálózatba, akkor az áramkör biztosítékának azonnali kioldódásával járhat.

Az áramvédő kapcsoló és a megfelelő földelés rendkívül fontosak a bojler biztonságos működése szempontjából. Ha ezek a védelmi mechanizmusok jól működnek, akkor a zárlatos fűtőszál okozta problémák minimalizálhatók. Az áramvédő kapcsoló azonnal kikapcsolja az áramot, amikor zárlat történik, így megelőzve a súlyosabb károkat és baleseteket.

Azonban nem minden esetben van megfelelő földelés vagy áramvédő kapcsoló a bojler hálózatában. Ez rendkívül veszélyes lehet, mivel a háztartás fém felületei, amelyek a földeléshez vannak csatlakoztatva, potenciálkülönbséget mutathatnak a villamos hálózathoz képest.

Ha bármelyik csapteleped érintésekor közegben, például zuhanyzás, mosogatás közben enyhe áramütést vagy csípést érzel, azonnal hívd szakembereinket. Ez nem játék, és komoly veszélyt jelenthet. Hajdu bojler szerelőnk képes lesz azonosítani és cserélni a zárlatos vagy szétnyílt fűtőszálat a bojleredben.

A zárlatos bojler fűtőszál problémája nemcsak a villanybojler működését befolyásolja, hanem a biztonságunkat is veszélyeztetheti. Ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizzük a bojlerünk állapotát, és ha bármilyen gyanús jelenséget tapasztalunk, azonnal hívjunk szakembert.

 

Villanybojler hibák: Miért nem fűt megfelelően?

A villanybojlerünk meghibásodása vagy nem megfelelő működése komoly problémákat okozhat a melegvíz ellátásában. Az alábbiakban bemutatunk néhány gyakori elektromos hibát, amelyek miatt a villanybojler nem fűt megfelelően.

1. Fűtőszál szakadás vagy szétnyílás (zárlat): A fűtőszál a bojler legfontosabb eleme, amely felelős a víz felmelegítéséért. Ha a fűtőszál megszakad vagy szétnyílik, akkor nem lesz képes megfelelően áramot vezetni, és ennek eredményeként a bojler nem fog fűteni. Ebben az esetben a fűtőszálat ki kell cserélni.

2. Nulla szakadás az elektromos hálózatban: Ha a villanybojler nulla vezetéke megszakad, akkor nem lesz megfelelő áramellátás a bojler számára, és ennek eredményeként nem fog fűteni. Ez általában a bojler elektromos bekötésének hibájából adódik, és villanyszerelő szakember bevonásával kell megoldani.

3. Elgyengült kismegszakító/FI relé: A kismegszakító vagy FI relé felelős a bojler áramellátásának védelméért. Ha ezek az elektromos alkatrészek elgyengülnek vagy meghibásodnak, akkor nem lesz megfelelő áramellátás a bojler számára, és nem fog megfelelően fűteni. Ebben az esetben a kismegszakítót vagy FI relét ki kell cserélni.

4. Vezérelt áram rádiófrekvenciás vevője: Ha a villanybojler vezérelt áramról működik, akkor a rádiófrekvenciás vevője meghibásodhat, ami a bojler nem megfelelő működéséhez vezethet. Ebben az esetben a rádiófrekvenciás vevőt ki kell cserélni.

5. Hőkorlátozó és termosztát meghibásodása: A hőkorlátozó és a termosztát olyan elektromos alkatrészek, amelyek szabályozzák a bojler hőmérsékletét. Ha ezek meghibásodnak, akkor a bojler nem fog megfelelően fűteni. Ebben az esetben a hőkorlátozót és a termosztátot ki kell cserélni.

Ha bármilyen hasonló problémát tapasztalsz a villanybojlereddel kapcsolatban, például ha nem szolgáltat megfelelően meleg vizet, nem fűt, vagy csöpög, akkor érdemes szakember segítségét kérned. A villanybojler elektromos hálózatának hibái komoly veszélyt jelenthetnek, ezért fontos, hogy a javítást szakember végezze.

 

Újgenerációs kerámia fűtőbetét a Hajdu villanybojlerhez

A piacon megjelent két újgenerációs hazai gyártású kerámia fűtőbetétes villanybojler, a Hajdu SMART és a Hajdu SMILEY, nagy előnyökkel rendelkeznek, amelyeket érdemes megismerni.

Az egyik legfontosabb előnyük, hogy tízedére csökkent a vízkőképződés ezeknél a típusoknál. Ez azt jelenti, hogy ezek az új készülékek minimális mennyiségű vízkövet termelnek, függetlenül a vízkeménységtől. Ennek köszönhetően az idő múlásával a villanybojler hatásfoka nem romlik a vízkő hiányában.

A kerámia fűtőbetétnek az a nagy előnye, hogy közvetlenül nem érintkezik a vízzel, így a fűtőtestre ható negatív hatások is kisebbek. Ennek eredményeként hosszabb élettartam és alacsonyabb szervizelési költségek várhatóak ezeknél a készülékeknél.

 

Hajdu bojler fűtőszál Zárlatos bojler fűtőszál cseréje Budapest

Ha neked is sokat fogyaszt régi bojlered, vagy nincs elegendő melegvíz, ezek a problémák utalhatnak a fűtőszál meghibásodására.

Szakembereink minden Hajdu bojler javítás alkalmával alaposan átvizsgálják a készüléket, ellenőrzik a fűtőszálat, valamint a többi fontos alkatrészt és funkciót. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy azonosítsuk a problémákat és megbízható megoldásokat kínáljunk.

Bízd ránk Hajdu villanybojlered karbantartását és javítását! Családi vállalkozásunk a hét minden napján elérhető, és szívesen válaszolunk minden kérdésedre. Tapasztalt bojler szerelő szakembereink megbízható és alapos munkát végeznek, hogy biztosítsák a Hajdu villanybojler hatékony és megbízható működését.

 

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján