+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler csere

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

Hogyan válasszunk energiatakarékos bojlert

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

Energiatakarékos villanybojler telepítése beszerelése Budapest

 

Az összes forgalomban lévő villanybojler hatásfoka 100% azaz 1kWh hőmennyiség előállításához 1kWh villamos energiát használ el a víz felmelegítéséhez.

Ennek ellenére mégis eltérnek a villanybojlerek fogyasztási adatai.

Ez a fogyasztási különbség a készülék hőveszteségének köszönhető

A bojler készenléti hőveszteségét , nagyban befolyásolja pl: a készülék hőszigetelésének vastagsága a készülék kialakítása magassága szélessége, falhoz való rögzítésének helye és módja.

Energiatakarékos villanybojler beállítása

Szintén befolyásoló tényező a villanybojler melegvíz hőfokának beállítása. Minél magasabb értékre állítjuk a melegvíz hőfokát annál magasabb lesz a bojler hővesztesége.

Ezért fontos a bojler űrtartalmának helyes megválasztása, a villanybojlerek karbantartása javítása közben sokszor találkozunk rettenetesen elvízkövesedet, és 70-80 fokon üzemelő bojlerrel. Amit azért fűtenek fel 70-80 fokos vizhőmérsékletre mert különben nem elég a család számára a melegvíz mennyisége.

80 literes energiatakarékos villanybojler

Egy 80 literes energiatakarékos villanybojler ami 60 fokra van beállítva kb: 130 liter 40 fokos kevert víz nyerhető ki, ugyanezen vizmennyiséghez egy 100 literes bojlert elég 50 fokra beállítani illetve egy 120 literes bojlert 45 fokra.
A 60 fokról 50 fokra való csökkentés 20-25% hőveszteség csökkenést eredményez.

Látható, ha egy kicsit nagyobb a bojler űrtartalma de alacsonyabb hőmérsékleten üzemeltetjük csökkenthetjük a bojler hőveszteségét .

De nem szabad átesni a ló túloldalára, és feleslegesen túl nagy űrtartalmú villanybojlert választani és alacsony 40 fokon használni mert az alacsony hőmérséklet higiéniai szempontból kártékony hatású, elősegíti a legionella baktériumok elszaporodását.

Ideálisnak a középút tűnik (ahogy sok más esetben is), használjuk a forróvíztárolót 60 °C körüli hőmérsékleten, így nem fog nagyon vízkővesedni bojlerünk, nem lesz magas a készenléti hőveszteségünk és elhanyagolható lesz a baktérium veszély.

Energiatakarékos tippek

Energiatakarékos üzemelés szempontjából szintén lényeges ,hogy bojlerünket ne telepítsük hideg hűvös helységekbe mint pl,: padlás, fűtetlen mellék épület, stb.

Az a ideális ha bojlerünk minél közelebb esik a csapoló helyekhez, mert a távolra szerelt vízmelegítő többlet víz és energiát fog elhasználni a hosszú vízvezetékek hővesztesége miatt.

Miben segít, mit jelent a ErP cimke

A villanybojlerek kiválasztását segíti az új uniós energia címke ERP jelölés ami összehasonlítóvá teszi a villanybojlerek energiahatékonyságát.

Az energiacímkén feltüntetett adatok szabványos mérésen alapulnak, ami 65 °C-os vízhőmérsékleten és 20 °C-os környezeti hőmérsékleten történik. Ez 45 °C-os hőmérséklet-különbséget jelent.

Ha ettől kisebb hőmérséklet-különbséggel üzemeltetjük vízmelegítőnket, akkor a megadott értékeknél kisebb lesz a bojler hővesztesége, ha magasabb a hőmérséklet különbség, akkor nagyobb lesz a forróvíztároló hővesztesége.

Ha bojlervásárlás előtt állsz és tanácstalan vagy, hogy milyen és mekkora villanybojlert válasz mi segítünk a kiválasztásban és beszerelésben is.
Válasz a megbízható és energiatakarékos Hajdu villanybojlerek közül

Új Energiatakarékos Hajdu SMILEY villanybojler

Új energiatakarékos termékkel bővült a Hazai gyártású népszerű Hajdu villanybojler gyártó termék kínálata.

Az új energiatakarékos Hajdu SMILEY több forradalmi újítást is magáénak tudhat a hagyományos bojlerekhez képest. Ilyen a speciális kerámia fűtőbetét, illetve az intelligens öntanuló hőfokszabályzó.

A belső tartály korrózió elleni védelmét egy speciális tűzzománc bevonat, valamint egy aktív anód látja el.

Az aktív anód állapotát két évente mindenképp ellenőriztetni kell.

 

 

Energiatakarékos Hajdu SMART fűtőbetét

Az új Hajdu Smart energiatakarékos villanybojlerek egyik legnagyobb előnye hogy a hagyományos fűtőszállal szemben nem a víztérben helyezkedik el, hanem egy tokcsőben.

Ezért a fűtőbetétre nem tud vízkő rakódni, ami következtében az idő mulásával sem csökken a teljesítménye. Tehát a speciális kerámia fűtőelem több éves használat után is 100% hatásfokkal tudja vizet melegíteni.

Energiatakarékos öntanuló SMART elektronika

Az intelligens több funkciós öntanuló SMART elektronika a bekapcsolás pillanatától egy hétig figyeli a melegviz használatot.

Azaz figyeli, hogy mikor mennyi meleg vizet használunk, és mikor szükséges a magasabb hőfokú meleg víz. Egy hét után a vízvételi szokásaink alapján tartja megfelelő vízhőfokon a bojlerben lévő meleg vizet, amivel hosszútávon energiát takaríthatunk meg.

Mivel az új Smart control, elektronikus bojler vezérlés a használaton kívüli időszakokban, a beállított hőfoktartomány alsó küszöbértékén tartja a víz hőmérsékletét. Ezzel közvetlen energiamegtakarítást ér el, mivel a tároló a nem használt időszakokban kevesebb elektromos energiát fogyaszt majd, mint a hagyományos bojlerek. Ezáltal energiát tudunk megtakarítani.

 • Energiatakarékos többfunkciós SMART vezérlés öntanuló rendszer
 • Új kerámia fűtőbetét: nincs vízkőlerakódás a fűtőtesten
 • Aktív anódos korrózió védelem
 • Energiatakarékos, gyors vízfelfűtés
 • Szabályozható vízhőmérséklet, energiatakarékos smart control
 • Egyszerű karbantartás, szervizelés
 • Kiváló, kimagasló energiatakarékos hőszigetelés
 • Több vízvételi hely egyidejű kiszolgálása
 • 2 + 8 év Hajdu szakszerviz által nyújtott garancia
 • Gyári jótállás
 • Ingyenes házhoz szállítás, beüzemelés

Az új Hajdu energiatakarékos SMART villanybojler árával és beszerelésével kapcsolatban hívd Nyári Tibor Hajdu villanybojler szerelőt.

ENERGIATAKARÉKOS VILLANYBOJLER BEÁLLÍTÁSA, BEÜZEMELÉSE BUDAPEST

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

NYÁRI TIBOR HAJDU VILLANYBOJLER SZERELŐ

 

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján