Mitől okos az okos bojler?

Az érintőképernyős telefonok világában nem meglepő, ha az okos órák, villanyégők, klímák, zárak és konnektorok mellett megjelentek az okos bojlerek is. Jogosan tehetjük fel így a kérdést, hogy vajon mitől lesz okos egy okos bojler?

Okos, mert képes tanulni

Nem kell félni, nem fogják átvenni az okos bojlerek az emberiség felett a hatalmat. A tanulás alatt azt értjük, hogy az okos bojlerben lévő, emberek által írt programok képesek eltárolni a vízhasználattal kapcsolatos szokásokból leszűrt adatokat.

Ez azt jelenti, hogy a program egy idő után – általában egy hét, de ez modelltől függ – az eltárolt adatokból megérti, hogy mennyi ideig kell egy meghatározott hőmérsékleten adott mennyiségű meleg vagy hideg vízzel feltölteni és szinten tartani a tartályt.

Okos, mert időt és energiát is spórol

Az okos bojlerben lévő programmal így optimális lesz a szerkezet kihasználtsága, emiatt akár 15%-kal kevesebb vizet fogyaszt a bojler. Azaz energiatakarékos.

Mivel egy idő után megtanulja a bojler az optimális üzemelést, így nem kell várni a felmelegítésre vagy arra, hogy megfelelő mennyiségű víz álljon mindig rendelkezésre.

Okos, mert smatrphone-ról, tabletről és PC-ről is irányítható

Mivel az okos bojlerhez tartozó applikáció letölthető, így amennyiben van otthon vagy a munkahelyünkön wifi, egyszerűen, a telefonunkról vagy tabletünkről, de persze számítógépről is tudjuk irányítani vagy előre beprogramozni így a bojler működését.

Ez nagy kényelmet nyújt, ha nem akarunk minden változtatás alkalmával ott lenni a szerkezet közelében, hiszen egyes helyeken ez értékes időt von el a mindennapok fontosabb teendői elől.

Okos, mert optimálisan működik

Bizonyos okos bojler modellek vigyáznak a felmelegített vízre, így ha egy újabb mennyiség kerül a tartályba, azt úgy izolálják el a már felmelegített víztől, hogy az ne hűljön le.

Tehát alapvetően arra vannak beprogramozva informatikailag és a gyakorlati kivitelezés során olyan mechanizmussal működnek, melyek alapvetően hozzájárulnak a víztakarékosság, a felhasználó szokásai és a szerkezet dizájnja szempontjából is a kedvező működéshez. Energiatakarékos bojler kiválasztása

Kinek ajánljuk az okos bojlert?

• Akik hosszútávon gondolkodnak, hiszen a befektetett anyagiak viszonylag rövid idő alatt megtérülnek, s ahogy telik az idő, úgy egyre optimálisabb lesz a ház, lakás vagy iroda vízellátása.

• Akik számára fontos a kényelmes és optimális időbeosztás, mert a legtöbb mai modern eszközről könnyedén irányítható, programozható és módosítható wifin keresztül a rendszer működése.

Energiatakarékos okos bojler felszerelés Budapest

Nyári Tibor villanybojler szerelő

Nyári Tibor villanybojler szerelő