+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler csere

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

Problémák a melegvíz nyomásával? Íme a lehetséges okok és megoldások

 

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

 

Alig folyik csak csordogál a melegvíz a bojlerből: Mi lehet az ok?

 

 

Alig folyik csak csordogál a melegvízSokan találkozhatnak a problémával, amikor a csaptelepeken alig folyik a melegvíz, azt gondolják, hogy a bojler vízkő miatt dugult el. Szerencsére a Hajdu villanybojlerek kialakítása lehetővé teszi, hogy még vízkővel lerakódott bojlereken is zavartalanul át tudjon folyni a melegvíz.

1. Nem jön melegvíz a bojlerből:

• Ellenőrizze, hogy a bojler be van-e kapcsolva és működik-e megfelelően. Ha nem, ellenőrizze a bojler bekapcsoló gombját vagy a biztosítékot.

• Győződjön meg arról, hogy a bojlerben van-e elegendő melegvíz. Lehet, hogy a bojlerben lévő víz mennyisége kimerült, és időre van szüksége a felmelegedéshez.

• Ha a bojler elektromos, ellenőrizze a fűtőelemeket vagy a termosztátot, mert ezek hibája is okozhatja a melegvíz hiányát.

2. Bojler nincs melegvíz nyomás:

• A bojler nyomáscsökkentő szelepe meghibásodhat vagy eldugulhat, ami a melegvíz nyomásvesztését eredményezi. Ebben az esetben a szelep cseréje lehet szükséges.

• Ha a bojler biztonsági szelepe túl sok vizet enged ki, akkor ez is okozhatja a melegvíz nyomásvesztését. Ellenőrizze a biztonsági szelep állapotát és cserélje ki szükség esetén.

3. Nem folyik a melegvíz a csapból:

• Ha csak a melegvíz oldalán tapasztalja a problémát, ellenőrizze a csaptelep kifolyóján elhelyezett szűrőt vagy perlátort. Ez a rész gyakran vízkővel vagy szennyeződésekkel eltömődik, ami gyenge vízfolyást eredményez. Tisztítsa meg vagy cserélje ki a szűrőt.

4. Lassan folyik a víz a csapból vagy gyenge víznyomás:

• A melegvíz oldali gyenge vízfolyás vagy alacsony víznyomás több tényezőtől is függhet. Ellenőrizze, hogy az összes csaptelepet érinti-e a probléma, vagy csak egy kifolyónál van gond. Ha csak egy csaptelepet érint, ellenőrizze a csaptelep szűrőjét és tisztítsa meg a vízkőtől vagy szennyeződésektől.

• Ha a probléma az összes csaptelepet érinti, akkor a bojler nyomáscsökkentő szelepe vagy a bojler belsejében elhelyezkedő melegvizes merülőcső hibája lehet a ludas. Ez esetben javasoljuk, hogy hívjon szakembert, aki segíthet a probléma megoldásában.

De akkor mi okozza a melegvíz oldali nyomásvesztést?

A budai kerületekben jellemző melegvíz oldali nyomásvesztést általában a bojler elé beépített nyomáscsökkentő meghibásodása okozza. Fontos tudni, hogy Budán és Pesten különböző víznyomás van a vezetékekben. Míg Pesten általában 3-3,5 bár nyomás mellett működnek a vízvezetékek, addig Budán ez az érték akár 7-8 bárra is emelkedhet.

Miért van magasabb víznyomás a Budai kerületekben?

Ennek oka az, hogy csak így lehet biztosítani a vizet a magasabban fekvő hegyvidéki ingatlanok számára. Azonban a magas nyomásnak számos káros hatása lehet, ezért fontos védeni a vizes szerelvényeket és berendezéseket ellene. A megnövekedett nyomás tönkreteheti a csaptelepeket és a bekötőcsöveket, ezért Budán mindenképpen szükséges a nyomáscsökkentő használata.

Ez a probléma érinti a villanybojlereket is, hiszen mindegyik tárolós bojler rendelkezik egy biztonsági szeleppel, amelynek a feladata, hogy a bojlerben keletkező nyomást elvezesse. A bojler biztonsági szelepek általában 6-7 báros nyomáson kezdenek nyitni.

Azonban Budán, ahol a vezetékekben lévő víznyomás eléri a nyitási nyomást, a bojler biztonsági szelep állandóan vizet engedne ki. Ezért minden budai villanybojler elé szükséges egy nyomáscsökkentőt beszerelni, amely gyárilag 3 báron tartja a bojlerbe belépő vizet.

A magas nyomás nem kíméli a nyomáscsökkentőt sem, ezért idővel elgyengülhet és meghibásodhat. Amikor a bojler nyomáscsökkentő szelep tönkremegy, a víz átfolyása látványosan gyengülhet. Tehát ha a melegvíz oldali csapoknál gyenge vízfolyást tapasztalunk, nagy valószínűséggel a bojler nyomáscsökkentő meghibásodása okozza. Ilyen esetben a bojler elé beépített nyomáscsökkentő szelep cseréjére lesz szükség.

Bojler nem folyik a melegvíz

Ha a lakás csaptelepein rendellenességet tapasztalunk, például nem folyik víz vagy csak csordogál, érdemes az alábbiakra figyelni:

• Ellenőrizzük, hogy az összes csaptelepet érinti-e a probléma, vagy csak egy kifolyónál van gond.

• Vizsgáljuk meg, hogy a melegvíz vagy a hidegvíz oldalán tapasztaljuk-e a problémát.

Ha csak egy csaptelepet érint a probléma, ellenőrizzük a csaptelep kifolyóján elhelyezett szűrőt, más néven perlátort. Ezt egy kulccsal vagy fogóval le tudjuk csavarni a csaptelepről, majd vízkőoldóba áztathatjuk, hogy kitisztuljon a szűrő.

Ha a csaptelep elé beszerelt elzáró szelep vagy sarokszelep okozza a gyenge átfolyást, próbáljuk meg néhányszor elzárni és kinyitni a szakaszelzárót vagy sarokszelepet. Ha ez nem segít, lehet, hogy az elzáró cseréjére van szükség.

Amennyiben a lakás összes csaptelepén csak a melegvizet nyitva tapasztaljuk a gyenge vízfolyást, akkor gyanakodhatunk a bojler nyomáscsökkentő vagy biztonsági szelep hibájára. Ilyenkor a hidegvíz nyitásakor megszokott rendes nyomással folyik a víz.

Egy ritkább esetben a melegvíz oldali nyomáscsökkenést a bojler belsejében elhelyezkedő melegvizes merülőcső meghibásodása okozhatja. Amikor a forró víz és a nyomás hatására összeszűkül vagy összenyomódik a belső műanyag cső, akkor nem tud akadálymentesen áthaladni rajta a bojlerben lévő melegvíz. Ezért tapasztalhatjuk, hogy nincs megfelelő víznyomás a meleg oldalon.

Amennyiben bármelyik fenti problémával találkozik, és az ön számára nem megoldható, javasoljuk, hogy hívjon szakembert, aki segíthet a probléma megoldásában. Fontos, hogy a melegvíz rendszerével kapcsolatos problémákat időben kezeljük, hogy elkerüljük a további károkat és kellemetlenségeket.

Hajdu bojler szerelés Budapest

Aquastic bojler szerelő BudapestHa problémája van a Hajdu bojlerével, és nincs melegvíz nyomás, ne habozzon, hívja családi bojler szerelő vállalkozásunkat! Tapasztalt szakembereink segítenek megtalálni a probléma okát és hatékonyan megoldják azt.

A Hajdu bojlerek megbízható és kiváló minőségű termékek, de idővel problémák merülhetnek fel, mint például a melegvíz nyomásvesztése. Ez lehet a bojler szelepeinek meghibásodása vagy a csaptelepek eltömődése miatt.

Szakembereink rendelkeznek a szükséges szaktudással és tapasztalattal a Hajdu bojlerek javításához. Gyorsan és hatékonyan elvégzik a szükséges munkálatokat, hogy újra élvezhesse a melegvíz kényelmét otthonában.

Hívjon minket még ma, és bízza ránk a Hajdu bojler javítását Budapesten! Garantáljuk, hogy megbízható és professzionális szolgáltatást nyújtunk, hogy Ön elégedett legyen.

Ne szenvedjen tovább a melegvíz hiányától vagy a gyenge víznyomástól! Hívja családi bojler szerelő vállalkozásunkat, és mi gondoskodunk arról, hogy a Hajdu bojlerének problémái a múlté legyenek.

Várjuk hívását és örömmel segítünk!

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

 

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján