+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler csere

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

Bojler Anód Szerepe és Ellenőrzése: A Bojlered Hosszú Élettartamának Biztosítása

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

MIÉRT VAN SZÜKSÉG BOJLER ANÓDRA

 

Hajdu bojler anód ellenőrzése cseréje BudapestBiztos vagyok benne, hogy Te is tudod, hogy a bojler az otthonunk egyik legfontosabb része, különösen hideg téli reggeleken vagy hosszú napok végén, amikor csak egy forró zuhanyt szeretnél. De vajon tisztában vagy-e a bojler anódjának fontosságával és szerepével? Engedd meg, hogy elmagyarázzam!

Nos, az anód olyan alkatrész, ami a bojler belsejében dolgozik észrevétlenül, de ezáltal megmenti a bojlered életét. Tudod, mi a dolga? A korróziót és a rozsdát távol tartja a bojler falától. Nélküle, a bojler belső részei hamar elkezdenek károsodni és lyukak keletkeznek, ami aztán csúnya szivárgáshoz vezet.

Aktív Anód Működése: Hogyan Védi meg Bojleredet a Korróziótól

• Az aktív anód működése Az aktív anód, a bojlerben zajló elektrokémiai folyamatok során feláldozza magát. A bojler tartályában lévő víz elektrolitként működik, amelyben a magnézium anód aktívabban reagál a korróziós folyamatokra, mint a tartály acél anyaga. Így az anód fokozatosan feloldódik, megóvva ezzel a tartályt a korróziótól.

• Miért van szükség anódra a bojlerben? A bojler acéltartálya az elektrokorróziós folyamatoknak köszünhetően hajlamos a korrózióra, ami idővel lyukadáshoz és a bojler teljes cseréjéhez vezethet. Az magnézium anód védi a tartályt, így megelőzve a korai károsodást és a költséges javításokat.

• Az aktív anód rendszeres ellenőrzése és cseréje A bojler karbantartásakor kiemelten fontos az anód állapotának ellenőrzése. Mivel az anód folyamatosan kopik, ezért rendszeres cseréje elengedhetetlen. Szakembereink javaslata alapján két évente érdemes a bojler karbantartását és az anód cseréjét is elvégezni.

• A tartály nem cserélhető és nem javítható A bojler tartálya általában nem javítható, vagy cserélhető, így az anód szerepe még inkább felértékelődik. A rendszeres karbantartás és az anód cseréje kis befektetés a Hajdu bojler hosszú élettartamáért.

Az anód korrodálódik és fogy, ahelyett, hogy a bojlered falait károsítaná. Tehát, ha arra gondolsz, hogy miért olyan fontos a bojler magnézium anódja, gondolj erre a kis, ámde hőn szeretett részre, ami minden nap megmenti a bojlert.

Mekkora anód kell a Hajdu bojlerbe?

Hajdu Bojler Anód 220x32mm: Ez a méret ideális 50 – 80 literes bojlerekhez. Általában kisebb lakásokhoz vagy kisebb családoknak ajánlott, akik kevesebb melegvizet használnak.

Hajdu Bojler Anód 270x32mm: Ha 80 – 120 literes bojlert használsz, akkor ez a méret lehet a megfelelő választás számodra. Közepes méretű lakásokban vagy átlagos méretű családok számára ajánlott, akik rendszeresen használják a melegvizet.

Hajdu Bojler Anód 310x32mm: Nagyobb 150 – 200 literes bojlerekhez ajánlott. Nagyobb lakásokban vagy nagyobb családok számára ideális, akik sok melegvizet használnak, például egyszerre több fürdőszobában.

Hajdu Bojler Anód 360x32mm: Ez a méret szintén megfelel 150 – 200 literes bojlerekhez. Általában ipari méretű bojlerekhez vagy olyan helyekre ajánlott, ahol rendkívül nagy mennyiségű melegvízre van szükség, például nagy szállodákban vagy üzemekben.

Mikor kell cserélni a bojler anódot?

Rozsdás korrodált bojler alaplap anód hiánya miattA bojler magnézium anódja kulcsfontosságú a készülék élettartamának megőrzésében, mivel megvédi a bojlert a korróziótól. Ahogy az idő halad, az anód fokozatosan kopik, ezért fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd és időben cseréld. Íme néhány tipp, amit érdemes megjegyezned:

Gyártói előírások: A legtöbb gyártó azt javasolja, hogy kétévente ellenőrizd az anódot, és ha szükséges, cseréld ki. Mindig tartsd be a gyártó utasításait, mert ezek modellenként eltérhetnek.

Jelentős kopás: Ha az anód jelentősen megkopott, ne halogasd a cserét. Egy erősen lekopott anód már nem nyújt elegendő védelmet a bojler számára.

Korrózió megelőzése: Ha az anód elfogy, a bojlerben lévő más fémek (például cink vagy vas) kerülhetnek sorra, ami a bojler oldalának átlyukadásához vezethet.

 

Miért fontos időben cserélni a bojler anódját?

A bojler élettartamának növelése: Az anód időben történő cseréje jelentősen meghosszabbíthatja a bojler élettartamát.

Költséghatékonyság: A rendszeres karbantartással megelőzheted a drága javításokat és a bojler korai cseréjét.

Biztonság: Egy megfelelően karbantartott bojler kevésbé hajlamos a meghibásodásra, így biztonságosabb lesz a használata.

 

Anód csere BudapestVízkőtelenítés és Anód Ellenőrzés: A Kulcs a Bojler Hosszú Élettartamához

A magnézium védő anód ellenőrzése és cseréje közvetlen hatással van a bojler élettartamára. Szóval, ha szeretnéd, hogy bojlered hosszú éveken át megbízhatóan szolgáljon, akkor ne felejtsd el rendszeresen ellenőrizni és cserélni az aktív anódot. Mert csak így lesz biztosítva, hogy minden reggel forró víz fogadjon, amikor csak szükséged van rá!

A hét minden napján számíthatsz ránk.  Amennyiben Hajdu bojler javítás, karbantartásra, anód ellenőrzésre vagy vízkőtelenítésre van szükséged, szakértő bojler szerelő csapatunk a hét minden napján készen áll, hogy segítsen.

Megbízható szolgáltatásaink garantálják, hogy Hajdu bojlered élettartama a lehető leghosszabb legyen.

 

 

Legyen szép napod és élvezd a forró zuhany komfortját!

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján