+36 20 942 0586

Teljeskörű villanybojler csere

fix áron

A hét minden napján hívhat minket 8:00 – 20:00 között! Válasszon kedvező árú bojler csere csomagjaink közül!

Hívjon és mi mindent elintézünk Ön helyett!

Miért büdös a víz a bojlerben – Záptojás szagú víz a bojlerben

 

 

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

 

Miért lesz büdös, kénes szagú a víz a bojlerben?

 

 

Miért büdös víz a bojlerben. A záptojás szagú víz a bojlerben nemcsak kellemetlen, hanem aggodalomra is okot adhat. De miért lesz büdös, kénes szagú a víz a bojlerben? Nézzük meg részletesen az okokat és a lehetséges megoldásokat.

Miért büdös a melegvíz?

A büdös, kénes szagú víz leggyakoribb oka a bojlerben található kénhidrogén (H₂S) jelenléte. Ez a vegyület a záptojás szagáért felelős. De hogyan kerül ez a kellemetlen szag a vízbe?

miért büdös a víz a bojlerbenA magnézium anód szerepe

A legtöbb bojlerben található egy magnézium anód, amely a korrózió elleni védelemre szolgál. Az anód segít megvédeni a bojler belső felületét a rozsdásodástól. Azonban egyes területeken az ivóvíz kénvegyületeket is tartalmazhat, amelyek a bojler kellemesen meleg belsejében kénhidrogénné alakulnak. Ez a reakció a magnézium anód jelenlétében megy végbe, ami borzalmas büdös, záptojás szagú vizet eredményez.

Mit tehetünk a büdös víz ellen?

• Anód eltávolítása: Egyes szakemberek javasolják az anód eltávolítását a bűz megszüntetése érdekében. Azonban fontos tudni, hogy ha az anódot kiszerelik, a bojler felületvédelme is megszűnik, és a garancia is érvényét veszti.

• Anód cseréje: Egy másik megoldás lehet a magnézium anód cseréje egy alumínium-cink anódra, amely kevésbé hajlamos a kénhidrogén képződésére.

• Vízkezelés: Az ivóvíz minőségének javítása is segíthet. Például egy vízlágyító vagy szűrőrendszer beépítése csökkentheti a kénvegyületek jelenlétét a vízben.

Bojler vízkőtelenítés BudapestMiért Fontos a Bojler Karbantartása?

A bojler rendszeres karbantartása számos előnnyel jár:

Meghosszabbítja a bojler élettartamát: A rendszeres ellenőrzés és tisztítás segít megelőzni a korróziót és a lerakódások kialakulását.

Javítja a víz minőségét: A karbantartás során eltávolítjuk a vízkövet és egyéb lerakódásokat, amelyek hozzájárulhatnak a kellemetlen szagok kialakulásához.

Energiatakarékosság: A tiszta bojler hatékonyabban működik, ami alacsonyabb energiafogyasztást eredményez.

A helyi vízmű büdös vizet szolgáltat?

Ha a víz kellemetlen szagú, érdemes megvizsgálni, hogy a probléma forrása nem a vízműnél van-e. Azonban, ha ezt a vizet egy üvegbe engedi és bevizsgálásra viszi, mire beér vele, a szag eltűnik. Ezért a vízműtől ne várjon megoldást.

Mit tehetünk?

Ha jön a bojler szerelő és kiszereli az anódot mondván, ez okozza a bűzt, legyen kétkedő. A bűz valóban megszűnik, de ugyanakkor a bojler felületvédelme is. Továbbá a garancia is. Jó esélye van rá, hogy viszonylag hamar kilyukad a bojler.

A külső áramforrásos anód titánból

Ez az egzakt megoldás, amit sajnos kevesen alkalmaznak. A megoldás ugyanis az, hogy nem magnézium anódot kell használni, hanem titán anódot, ami nem kopik, de egy külső kis tápegység folyamatosan negatív potenciálon tartja, így megakadályozza a korróziót. Sajnos ez a külső áramforrásos anód meglehetősen drága és a beépítése utólag körülményes.

A záptojás szagú víz a bojlerben gyakran a kénhidrogén képződésének eredménye, amely a magnézium anód jelenlétében alakul ki. Bár az anód eltávolítása megszüntetheti a bűzt, ez a bojler felületvédelmének elvesztéséhez és a garancia érvénytelenné válásá

Titán Anód: A Megoldás a Büdös Vízzel Szemben

Ha a hagyományos magnézium anóddal büdösödik a meleg víz, akkor a titán anód lehet a megoldás. Ebben a cikkben részletesen bemutatjuk, miért érdemes titán anódot használni, hogyan működik, és milyen előnyei és hátrányai vannak.

Miért büdös a víz?

A büdös víz gyakran a magnézium anód jelenlétének köszönhető, amely kénhidrogén képződéséhez vezethet. Ez a vegyület a záptojás szagáért felelős. A titán anód használatával ez a probléma megszüntethető.

A titán anód működése

A titán anódon folyamatosan pozitív potenciált tartunk. Ha a tartályon a zománc valahol megrepedt, a pozitív potenciál miatt nem fog tovább rozsdásodni és átlyukadni. Működése hasonló a hagyományos magnézium anódhoz, de itt egy külső áramforrás biztosítja a villamos potenciált.

A titán anód előnye

• Nem kell évente, két évente cserélgetni, nem kopik.
• Nem büdösödik tőle a víz.
• Továbbra is biztosított a bojler belső felület védelme.

A titán anód hátránya

• Drága.
• Beépítése körülményes.
• Villamos áram kell hozzá, bár a fogyasztás minimális.

Büdös a Melegvíz a Bojlerben? Bízza Ránk Hajdu Bojlere Karbantartását és Javítását Budapest Területén!

Miért Büdös a Melegvíz a Bojlerben?

A büdös, kénes szagú víz a bojlerben gyakran a kénhidrogén (H₂S) jelenlétének köszönhető. Ez a vegyület a záptojás szagáért felelős, és leggyakrabban a magnézium anód és a vízben található kénvegyületek reakciója során keletkezik.

Hogyan Tudunk Segíteni?

Budapest területén vállaljuk Hajdu bojlerek karbantartását és javítását. Szolgáltatásaink között szerepel:

Anód cseréje: A magnézium anód cseréje alumínium-cink vagy titán anódra, amely kevésbé hajlamos a kénhidrogén képződésére.

Vízkezelés: Vízlágyító vagy szűrőrendszer beépítése a kénvegyületek csökkentése érdekében.

Teljes körű bojler karbantartás: A bojler rendszeres ellenőrzése és tisztítása, hogy megelőzzük a kellemetlen szagok kialakulását.

Miért Válasszon Minket?

Szakértelem: Tapasztalt szakembereink gyorsan és hatékonyan megoldják a problémát.

Megbízhatóság: Garantáljuk a minőségi munkavégzést és a hosszú távú megoldásokat.

Elérhetőség: Budapest területén gyors kiszállással dolgozunk, hogy Önnek ne kelljen sokáig kellemetlen szagú vízzel élnie.
Lépjen Kapcsolatba Velünk!

Ha büdös a melegvíz a bojlerben, ne habozzon! Bízza ránk Hajdu bojlere karbantartását és javítását Budapest területén. Vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, és élvezze újra a tiszta, friss melegvizet!

Kapcsolat
Telefon: +36 20 942 0586
Email: [email protected]
Weboldal: https://villanybojler-csere.hu/bojler-javitas/

Ne hagyja, hogy a büdös víz megzavarja mindennapjait! Bízza ránk a bojler karbantartását és vízkőtelenítését, és mi gondoskodunk róla, hogy bojlerje újra tökéletesen működjön.

 

Nyári Tibor villanybojler szerelő

HÍVJON MOST! +36 20 942 0586

Szolgáltatásunk eredménye számokban

Villanybojlert cserélünk ki évente

Szakértő tapasztalat

Villanybojlert javítunk meg évente

Villanybojler csere Budapesten a hét minden napján