Milyen bojlert vegyek? Milyen bojlert válasszak?

Milyen bojlert vegyekMilyen bojlert válasszak? Bojler kiválasztása

Sokan teszik fel nekünk ezt a kérdést, így gondoltuk leírjuk, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni bojler vásárlás előtt.

1. Hova kell a bojler?

Ez egy nagyon fontos kérdés, hiszen nem mindegy, hogy egy családi házról, egy kis lakásról, vagy egy egész gyárról beszélünk, hiszen más típus kell mindhárom helyre.

Ezután már tovább lehet szűkíteni az opciókat aszerint, hogy pontosan milyen környezetben milyen igényeink vannak egy bojlerrel szemben.

2. Hány fő fogja használni?

Nagyon lényeges, hogy meg tudjuk határozni azt, hogy hány fő fogja rendszeresen, s hány csak időnként – vendégek – használni a bojlert.

Itt érdemes nézni, hogy hány literes a modell, s a termékleírásban elolvasni, hogy hány főt tud kiszolgálni.

3. Milyen lesz a vízfogyasztás eloszlása?

Attól függően, hogy hány fő és milyen gyakorisággal használja bizonyos feladatok ellátására a bojlert, kell meghatározni azt, hogy legyen mindig elérhető meleg víz, vagy elég, ha csak a nap bizonyos időszakaiban van.

Ez azért fontos, mert vannak akik alig, míg mások rengeteg időt töltenek otthon. De ez még nem jelenti azt, hogy egész nap használják valamilyen formában a bojlert, viszont ott, ahol egész nap és még éjszaka is szükség van meleg vízre, nyilván más lesz a vízfogyasztás eloszlása is.

4. Hagyományos vagy okos bojler legyen?

Ez igazából egyéni preferencia, illetve függ az erre szánt pénztől is, mely egyben egy hosszú távú befektetés. Egyre többen választják az okos bojlereket a kényelmes irányítás, az energiatakarékos és optimalizált vízfogyasztás miatt, de a hagyományos típusok is ugyanolyan népszerűek még mindig.

5. Fogyasztás és teljesítmény

Egy 6-7 fős család esetében nem mindegy, hogy milyen teljesítményen tud adott mennyiségű vizet szolgáltatni a szerkezet, így erre fontos odafigyelni vásárlás előtt, hogy a leírásban elolvassuk ezeket az adatokat, s kalkuláljunk, hogy számunkra ez elegendő lesz, vagy nagyobb modellre lesz szükség.

6. Milyen bojlert vegyek?

Milyen bojlert vegyek? A mi tapasztalataink szerint mindenképp a hazai gyártású Hajdu bojler a legjobb választás. Mind megbízhatósága, alkatrész ellátása, szervizelhetősége miatt csak ajánlani tudjuk.

7. Extra tulajdonságok

Az extra tulajdonságok olyan jellemzők lehetnek egyes bojlereken, mint a wifin keresztül való irányítás, a betanulás, mely általában egy hétig tart, s utána a rendszer már tudja, hogy mikor milyen és mennyi víznek kell rendelkezésre állnia. Ez is az egyéni igényektől függ, így akinek ezek fontosak, mindenképpen nézze meg alaposan az adott bojler termékleírását, hogy biztosan elégedett legyen a kényelmi tulajdonságokkal.

Bojler kiválasztása, milyen bojlert vegyek

Nyári Tibor villanybojler szerelő

Nyári Tibor villanybojler szerelő