Hány literes, mekkora Hajdu villanybojlert válasszak

 

Villanybojler kiválasztása előtt az alábbi kérdéseket kell átgondolnunk

Hányan fogjuk használni Új Hajdu villanybojlerünket

Illetve a tisztálkodási szokásainkat is figyelembe kell venni:
Zuhanyozni szeretünk, vagy a kádban való fürdőzést részesítjük előnyben.

Elmondható, hogy a háztartások melegvíz igénye egy főre számítva 30-50 liter forró vízre tehető.

A tapasztalatok és felhasználási szokások alapján a villanybojler használók az alábbi Hajdu bojlereket szokták választani.
– 50 literes Hajdu villanybojler   1 főre elegendő

– 80 literes Hajdu villanybojler   1 – 2 főre elegendő

– 100 literes Hajdu villanybojler 2 – 3 főre elegendő

– 120 literes Hajdu villanybojler 3 – 4 főre elegendő

– 150 literes Hajdu villanybojler 4 – 5 főre elegendő

– 200 literes Hajdu villanybojler 5 – 6 főre elegendő

Hajdu energiatakarékos villanybojlerMekkora villanybojlert válasszak

Ha fontos számunkra az energiatakarékosság ne válasszunk az igényeinknél nagyobb térfogatú villanybojlert. De figyeljünk arra is, hogy ne becsüljük alá a melegvíz, fogyasztásunkat sem.

Ha melegvíz igényünknél nagyobb űrtartalmú bojlert választunk, nap, mint nap több meleg vizet fogunk feleslegesen felmelegíteni, illetve hőn tartani. Ami plusz energiafogyasztást, magasabb villanyszámlát eredményez.

Viszont amikor alul méretezzük új Hajdu villanybojlerünket, nem lesz elegendő a melegvízünk. Ami miatt folyamatosan magasabb hőmérsékleten kell üzemeltetnünk új elektromos bojlerünket.

Ez több szempontból sem célszerű. Egyrészt hamarabb vízkővesedik villanybojlerünk, illetve a magasabb hőmérséklet miatt hamarabb fog tönkre menni, kilyukadni bojlerünk.

A villanybojlerek ideális hőmérséklet beállítása 55 – 60 celsius fokra tehető. Ne használjuk Hajdu villanybojlerünket ennél magasabb illetve alacsonyabb tartományban sem.

Vezérelt (éjszakai) hálózatról üzemelő villanybojlerek esetén érdemes egy mérettel nagyobb villanybojlert választani, mivel ezeknél a bojlereknél korlátozott a felfűtés. Mivel napközben csak meghatározott időben, egyszer kétszer kapcsol be bojlerünk.

Vezérelt áram esetén a villanybojler fő felfűtése általában éjszakára tolódik. Tehát, ha reggel elhasználjuk melegvíz mennyiségünket délutánra, estére lehűlhet, elfogyhat a bojlerben lévő melegvíz.

Bízunk benne, hogy a fenti információk alapján könnyebben ki tudod választani a megfelelő méretű, típusú Hajdú villanybojlert kínálatunkból. Bármilyen egyéb kérdés esetén bátran hívj a hét bármely napján, vagy kérj visszahívást kapcsolati űrlapunk kitöltésével.

Hajdu villanybojler kiválasztása

Nyári Tibor villanybojler szerelő

Nyári Tibor villanybojler szerelő